Lieve

Van de ouders: 

30 weken mochten we genieten van een klein trappelend meisje in mama’s buik. Na een zorgeloze zwangerschap braken onverwacht de vliezen en werd jij met grote spoed gehaald. Dat was flink schrikken en het begin van een ontzettend spannende periode. Eerst op de NICU van het LUMC, daarna op de neonatologie van het Juliana kinderziekenhuis. Wat ben je lief en dapper, maar ook zo klein en kwetsbaar. Stapje voor stapje kon je groeien en ontwikkelen, dat gaf ons houvast in deze periode en wat waren we trots op elk stapje dat je maakte. Na bijna 5 weken mocht je met vervroegd ontslag. Thuis helpen we je met de sondevoeding, zodat je nog wat tijd hebt om helemaal zelf te leren drinken. Lieve kleine meid, wat doe je het goed, wat zijn we trots op je en wat kunnen we van je eigenwijze karakter genieten.

We vinden het erg bijzonder dat Early Birds het mogelijk heeft gemaakt om de intensieve periode in het ziekenhuis vast te leggen. Een periode waarin zoveel emoties elkaar afwisselen en er veel gebeurt in zo’n korte tijd. Jody, bedankt voor de mooie foto’s en de tijd die je voor ons genomen hebt. En wat zijn we al het zorgpersoneel dankbaar voor de goede zorg aan onze dochter, maar ook voor het luisterend oor en de steun die ze ons in deze tijd geboden hebben.

Van de fotograaf:

Vrijdag 30 december 2022; de laatste keer dit jaar dat ik voor Stichting Earlybirds op pad ga. Deze keer ga ik langs bij Lieve in het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag. Lieve is een sterk meisje die op 4 december, na een zwangerschap van 30 weken, onverwachts werd geboren. De hele zwangerschap verliep zonder complicaties, totdat ‘s nachts de vliezen braken en ze naar het ziekenhuis moesten. Tijdens de geboorte werd het nog spannend, maar ondertussen is Lieve al bijna vier weken oud en wat doet ze het goed! Er wordt zelfs al voorzichtig gesproken over naar huis gaan. Dat zou fijn zijn!

Terwijl ik de foto’s maakte, waren papa & mama bezig met de alledaagse dingen; verschonen, een voeding en natuurlijk heel veel knuffelen. Verliefde blikken over en weer. Wat is ze mooi hè?! Het blijft bijzonder om dit voor de ouders te mogen doen, want met foto’s maak je die momenten, die je anders zo snel vergeet, tastbaar. Het gepriegel met zo’n klein luiertje, al die snoertjes & de draden, maar ook hoe je de sondevoeding geeft. Herinneringen die heel waardevol voor later zijn.

Evelien & Tim, bedankt dat ik dit voor jullie mocht doen. Veel geluk met z’n drietjes!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.