Lieve prematuur geboren met 34 weken, Vie Curi, couveuse, sonde, gebroken vliezen

Lieve


Lieve prematuur geboren met 34 weken, Vie Curi, couveuse, sonde, gebroken vliezen

Van de fotografe:

Op 18 augustus mocht ik voor Stichting Earlybirds naar Venlo. Naar het mooie geboortecentrum. Want daar was Lieve geboren.

Ik werd hartelijk ontvangen door papa en zusje Cato. Cato lekker veilig bij papa op de arm, was alles, behalve verlegen. En wat een prachtige stralende ogen heeft ze. Vol trots laat ze mij haar zusje zien.

Mama verblijft samen met Lieve op een ruime couveusesuite. Het bedje staat dicht tegen het bed van mama aan. Lekker veilig. Maar Lieve is nu bij mama op de arm, want Lieve heeft honger. Ze moet nog even geduld hebben, want de verpleging is de fles aan het opwarmen. Dus zuigt ze vol overgave op de vinger van mama, totdat het flesje komt. In een paar etappes drinkt Lieve het flesje bijna helemaal leeg. De sonde hebben ze eruit gehaald. Hopelijk hou je het vol lieve meid, zodat je snel mee naar huis mag.

——————-

Mama van Lieve:

We waren er eigenlijk al een klein beetje op voorbereid dat Lieve te vroeg geboren zou worden. Grote zus Cato is met 30 weken geboren. We hielden er al rekening mee. En jawel hoor. Met 34 weken braken de vliezen. Naar het ziekenhuis toe. De bevalling remmen doen ze bij deze termijn niet, dus de bevalling zette door. En het was een hele snelle bevalling.

Gelukkig heeft Lieve het van het begin af aan goed gedaan. Na anderhalve week mocht de monitor al gestopt worden. Zus Cato is blij met haar zusje, wil het liefste de hele dag kusjes en knuffels geven. Nu nog de flesjes leegdrinken en dan kunnen we gaan genieten van ons gezin.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.