Lieke prematuur geboren met 32 weken en 1 dag., bloedverlies, weeenremmers, infectie, couveuse

Lieke

Lieke prematuur geboren met 32 weken en 1 dag., bloedverlies, weeenremmers, infectie, couveuse
Fotograaf:

Zaterdag 29 oktober mocht ik naar kleine Lieke in de Gelderse Vallei in Ede. Lieke is met 32+1 weken geboren en haar papa en mama kende ik al (vrienden).
Een zwangerschap die voorspoedig liep, maar juist in de nacht dat papa voor de laatste keer zou gaan nachtvissen, werd mama ‘s-nachts wakker met wat buikpijn en verloor zij later ineens bloed.

In het ziekenhuis aangekomen bleek zij ook weeën te hebben en kreeg zij weeënremmers. Helaas ging dit niet meer helpen, want Lieke wilde te graag haar papa en mama ontmoeten! Lieke is een sterk klein meisje en was 1930 gram bij haar geboorte. In de eerste week na haar geboorte kreeg zij nog een vervelende infectie, maar het gaat nu een stuk beter met haar.

Toen ik kwam had Lieke net haar voeding op via de drip en konden papa en mama haar verzorgen. Met hun armen door de gaten van haar glazen huisje werd zij lekker gewassen en verschoond door papa. Daarna mocht zij heerlijk buidelen bij mama en wat genoten zij daarvan! Lieke was helemaal ontspannen en papa en mama genoten van elkaar en hun kleine meisje.

Lieve kleine Lieke, nog even goed groeien en goed leren drinken, zodat je gauw met papa en mama mee naar huis mag!

Bart & Joyce, heel erg bedankt dat ik de reportage voor jullie mocht doen. Ik vind het fijn dat ik even een lichtpuntje voor jullie heb kunnen zijn in deze heftige periode. Ik wens jullie een liefdevolle toekomst toe met jullie kleine meid! Dat jullie mooie herinneringen samen mogen maken.

Veel liefs Jolanda

——————————

Ouders;

De avond voor de bevalling ben ik op tijd gaan slapen, want Bart was niet thuis en ik had de hele week gewerkt. Nog 4 weken werken en dan zou ik met verlof gaan. Heerlijk een beetje in huis rommelen en uitkijken naar de dag van de geboorte van onze dochter. Hoe anders kan het lopen.

Na een probleemloze zwangerschap van 32+1 weken, werden wij ’s-nachts om 04.30 uur door de verloskundige voor controle naar het ziekenhuis gestuurd, wegens buikpijn en bloedverlies. Nuchter als wij zijn naar het ziekenhuis gereden in de veronderstelling dat we weer naar huis mochten na de controle. De buikpijn bleken toch weeën, en er viel niets meer te remmen. 6 uur nadat wij in het ziekenhuis waren gearriveerd is onze prachtige dochter Lieke geboren. Op dit moment gaat het hartstikke goed met Lieke, het is een pittig en nieuwsgierig meisje. Ze ligt nu in de wieg en drinkt ook al uit een flesje.

Jolanda nogmaals hartelijk bedankt voor de mooie en leuke fotoreportage.

Liefs,
Bart en Joyce Otten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.