Levi & Luna prematuur geboren met 27 weken en 5 dagen, Groene Hart ziekenhuis, tweeling, gebroken vliezen, NICU, LUMC, VU, sonde, buidelen

Levi & Luna

Levi & Luna prematuur geboren met 27 weken en 5 dagen, Groene Hart ziekenhuis, tweeling, gebroken vliezen, NICU, LUMC, VU, sonde, buidelen

 

Lieve Luna en Levi,

Op 4 januari 2020 zijn jullie na een spannende zwangerschap van 27 weken en 5 dagen geboren.

Op 28 november werd ik totaal onverwachts opgenomen in het LUMC met 22 weken, omdat ik al 2 centimeter ontsluiting had. De artsen vertelden ons dat jullie binnen 72 uur geboren zouden worden en dat zij niks voor jullie konden betekenen. Tot grote verbazing van de artsen kwam er een week bij, toen 2 weken en uiteindelijk mochten we na 3,5 week weer naar huis omdat de situatie stabiel was gebleven.

Op 3 januari had ik wat last van bandenpijn, dat bleef lang aanhouden en vanwege onze situatie mochten we gelukkig even langskomen. Niks geks te zien, geen weeën te meten dus mochten we naar huis. Tot de arts zag dat Levi zijn navelstreng niet goed zat. Mochten de vliezen breken, zou de navelstreng klem komen te zitten met alle gevolgen van dien. We moesten blijven voor 1 nachtje. Die avond kwamen er plotseling weeën en braken mijn vliezen. Omdat in het LUMC geen plek voor jullie was op de NICU werd mama overgebracht naar het VU in Amsterdam. Daar zijn jullie. Op 4 januari om 13.30 uur (Levi) en 14.10 uur (Luna) geboren. Levi heeft een hele goede start gemaakt. Luna werd plotseling nog heel ziek, kreeg een hersenvliesontsteking en heeft het echt heel zwaar gehad. Maar nu liggen jullie allebei in Gouda, lekker in de wieg en komt het eind langzaamaan in zicht.

Super trots zijn we op jullie en alle lieve verpleegsters en artsen in zowel het VU als in het LUMC.

En uiteraard bedanken wij Esther voor deze prachtige foto’s die ons enorm dierbaar zijn!

————————

Van de fotografe:

Op Valentijnsdag mocht ik een reportage maken van een heel liefdevol gezinnetje in het Groene Hart Ziekenhuis (Gouda)! Zo mooi om de trotse en liefdevolle blikken van de ouders te zien, naar de kleine Levi, Luna en naar elkaar.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.