Jens prematuur geboren met 31 weken, Reinier de Graaf, badderen, knuffelen, buidelen, LUMC, sonde

Jens

Jens prematuur geboren met 31 weken, Reinier de Graaf, badderen, knuffelen, buidelen, LUMC, sonde

 
Op 22 februari mocht ik een fotoreportage maken van Jens in het Reinier de Graafgasthuis in Delft. Jens is dan alweer ruim drie weken oud. Hij is geboren met een zwangerschapsduur van 31 weken.

Wanneer ik op de afdeling kom doet zijn grote broer de klapdeur voor mij open. Wanneer ik vraag of hij de grote broer is van Jens kijkt hij mij vol trots aan, dus dat kan er maar één zijn.

We lopen daarna door naar de kamer waar de ouders Jessica en Mark klaarstaan staan om Jens een heerlijk badje te geven. Het is voor het eerst dat hij in bad mag en hoe fijn is het dan dat de ouders dit zelfstandig mogen doen. Jens ontspant zich volledig als hij het water aanraakt en de liefdevolle blikken die ik zie bij zijn ouders zijn mooi om vast te leggen. Na het gespetter is er nog even tijd om te knuffelen met zijn vader en zijn grote broer. Daarna mag Jens bij zijn moeder buidelen en is het nog even wachten tot hij zijn eten krijgt.

Tijdens het buidelen vertellen Jessica en Mark het verhaal van de geboorte van Jens. Zijn grote broer is ook te vroeggeboren, dus ergens hadden ze dit in hun achterhoofd. Maar als het dan ineens midden in nacht begint te rommelen is het toch even schrikken en zeker op dat moment niet verwacht. Die nacht is Jessica met de oma van Jens naar het ziekenhuis gegaan in Delft. Zijn vader moest bij zijn grote broer blijven. In het ziekenhuis bleek geen tijd te verliezen, want Jessica had al ontsluiting die niet meer tegen te houden was. Jens is niet veel later geboren en moest overgebracht worden naar het LUMC in Leiden vanwege de geboortetermijn.

Na een paar dagen mocht Jens weer naar Delft. Helaas was dit niet de laatste verhuizing tussen de twee ziekenhuizen, want het ging in het begin nog niet helemaal goed met Jens en moest hij weer terug naar Leiden. Uiteindelijk hebben ze ontdekt dat hij een koemelkallergie heeft waardoor hij wat darmproblemen had. Nu gaat het gelukkig weer met een stijgende lijn en was het dit keer een enkeltje naar Delft.

Ik hoop voor het gezin dat deze stijgende lijn voortzet en dat jullie snel naar huis mogen om daar van elkaar te genieten. Ik wens Jens, zijn grote broer Nick en zijn ouders alle geluk van de wereld!

Liefs Eveline

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.