Levi prematuur geboren met 33 weken en 5 dagen, Beatrix ziekenhuis, plecanta previa totalis, gebroeken vliezen, keizersnede, sonde

Levi

Levi prematuur geboren met 33 weken en 5 dagen, Beatrix ziekenhuis, plecanta praevia totalis, gebroeken vliezen, keizersnede, sonde

 
Twee weken voordat Levi werd geboren, hoorden we dat ik een ‘placenta praevia totalis’ had en dat Levi, net als zijn grote broer Samuel, dus met een geplande keizersnede ter wereld zou komen. Daarnaast was er een verhoogd risico op bloedingen. Toen ik 33+4 dagen zwanger was, had ik een hele lichte bloeding. Het ziekenhuis adviseerde ons toch even langs te komen voor de zekerheid en een tas mee te nemen voor eventuele opname. Mijn man zette me af bij de hoofdingang en daar braken mijn vliezen. Na een onrustige nacht in het ziekenhuis, ging mijn man de volgende ochtend even naar zijn werk om wat dingen te regelen. Zowel ik als Levi waren stabiel en met strikte bedrust kon het nog wel een tijdje duren voordat onze tweede zoon geboren zou worden.

Ik was nog geen half uur alleen toen ik een enorme bloeding kreeg. Ik verloor 700 ml bloed, maar gelukkig was het mijn bloed en niet dat van Levi. ’s Middags hadden 3 gynaecologen en een kinderarts spoedoverleg en zij gaven aan dat de termijn acceptabel was en dat het tijd was om in te grijpen. Levi werd op 28 oktober om 15.35 uur geboren. Ik was 11 december uitgerekend. Helaas moest ik onder algehele narcose, in verband met de kans op (nog meer) bloedverlies. Levi woog 2460 gram en huilde direct toen hij werd geboren. Toen ik twee uur later wakker werd, zag ik onze zoon voor het eerst. Het was zo onwerkelijk. De eerste dagen lag ik op de kraamafdeling en Levi op de kinderafdeling, maar gelukkig mocht ik na 3 dagen naar beneden en lagen we samen op een kamer. Een aantal dagen na zijn geboorte zakte Levi erg in zuurstof en ademhaling. Hij kreeg niet de prikkel in zijn hersenen om te ademen, dus vergat dit af en toe. Hoewel dit vaak voorkomt bij premature kindjes, vonden wij het heel eng. Na deze dag kreeg hij coffeïne en ging het gelukkig beter.

Levi heeft uiteindelijk twee weken in het ziekenhuis gelegen. We zijn ontzettend blij en dankbaar met de mooie foto’s die Earlybirds fotografe Tineke Giesbers voor ons heeft gemaakt toen we nog in het ziekenhuis waren. Het was zo’n heftige periode waarin je wordt geleefd, maar het is fijn om er ook mooie beelden van te hebben.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.