Leo

Van de fotograaf
Toen ik bij Anna op de kamer kwam, was Leo net aan het wakker worden, de voedingstijden waren iets opgeschoven en ook papa was onderweg om samen op de foto te kunnen.

Op zondag 19 november braken de vliezen en moest Anna onverwachts naar het ziekenhuis. Leo werd op maandag 20 november geboren na 34,2 weken zwangerschap, met een lengte van 46 cm en een gewicht van 2.345 gram.

Toen ik Anna belde om een afspraak te plannen, vertelde ze mij het mooie nieuws dat Leo het zo goed deed, dat ze al op korte termijn samen naar huis mochten. De agenda en shoot werd hierop aangepast en het vooruitzicht van vrijdag 1 december als thuiskomdag bracht zowel vreugde als onzekerheid.
De sonde voor Leo’ s voeding maakte deze beslissing om al naar huis te gaan lastig, dit omdat Leo al meerdere keren zijn neusslangetje eruit had getrokken. De angst voor een dergelijke situatie thuis, zonder onmiddellijke hulp, maakt de keuze moeilijk.

Tot voor die tijd, had Anna een heel andere planning en voorbereiding in gedachten, wat het allemaal extra emotioneel maakte.

Voor de geboorte had er nog veel geregeld moeten worden. Een weekje vrij voor Anna was gepland om samen met haar moeder die uit Polen zou overkomen, de kleertjes te wassen en te strijken en andere voorbereidingen nog te treffen. Ook papa had zijn planning helemaal afgestemd op de geboorte eind december en had heel januari vrij gepland, dit kon helaas niet kon worden aangepast.
Het is begrijpelijk dat dit alles behoorlijk overrompelend is.

Maar te midden van emoties en uitdagingen doet de kleine Leo doet het fantastisch en zal hij snel
geen sonde meer nodig hebben.

Ik wens jullie heel veel geluk.

Liefs Sandra

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.