Laurie prematuur geboren met 27 weken

Laurie

Laurie prematuur geboren met 27 weken

Laurie prematuur geboren met 27 weken

Van de fotograaf:

Een betere hernieuwde opstart van mijn fotoreportages kon ik mij niet wensen. 10 maanden niet op pad geweest voor Earlybirds en dus met veel enthousiasme op weg naar Laurie.

Ik stond te wachten in de hal van het prachtige nieuwe ziekenhuis in Hardenberg en werd opgehaald door grote zus Nikkie en haar moeder. Ik vroeg of zij mij wel de weg wilde wijzen naar haar zusje Laurie en dat wilde ze wel. Ze was al bijna 4, vertelde ze (“morgen ben ik jarig”) en de rol van mijn hulp vertolkte ze super. Op naar boven, waar de mensen bij de receptie haar al kende en dus mocht ze zelf op de knop drukken om toegang tot de afdeling te krijgen.

—> welkom terug in Hardenberg Laurie <—

Stond op een deur. Hier moesten we zijn. Nikkie liet haar zusje het zojuist gekregen brusje zien en ik zag een heerlijk slapend meisje in een wiegje. Al een flinke dame inmiddels (ruim 3 kilo bleek later), maar ook een meisje dat een pittige tijd achter de rug had.

Want Laurie werd op 26 mei 2021 (in het SMC in Hardenberg) geboren met 27,6 weken, waarna ze werd overgeplaatst naar de NICU van de Isala Klinieken in Zwolle. Een pittige meid met een geboortegewicht van 1280 gram. Haar eerste twee weken verliepen zoals je dat hoopt, zonder grote problemen. Maar dan wordt Laurie ziek, heel erg ziek en zijn er dagen van grote vrees. Wanneer haar ouders hierover vertellen voel je hun wanhoop en machteloosheid van toen. Na een week knapt Laurie gelukkig op en net wanneer haar ouders weer wat vertrouwen in de toekomst krijgen wordt ze opnieuw ziek. Dit keer bleek een infectie veroorzaakt door de “lange lijn” de oorzaak en toen die lijn eruit was, herstelde Laurie opnieuw.

En eigenlijk gaat het sindsdien erg goed met haar. Zo goed, dat ze twee weken geleden weer terug naar Hardenberg kon. De laatste stappen op weg naar huis: zelf alles kunnen drinken en de sonde-voedingen afbouwen. En wat doet ze dat al goed. Vandaag mag Laurie in bad en ze krijgt gezelschap van de pop van zus Nikkie. Laurie en pop worden lekker ingewikkeld in een luier, Nikkie checkt even de watertemperatuur en dan kunnen Laurie en pop heerlijk samen ontspannen in het badje. Het is prachtig om vast te leggen. Zo fijn dat dit gezin nu kan genieten van en met elkaar.

Laurie ontspant, geniet van de massage van mama en de sterke arm van papa waarop ze rust, maar houdt ook alles wel in de gaten en ziet met een fronsende blik hoe de haren van pop worden gewassen. En ik zie haar blik: felle, heldere oogjes. Ja, dit meisje heeft pit! Daarna mag ze warm ingewikkeld lekker bij mama liggen en is er tijd om te knuffelen en een verhaaltje voor te lezen. Het is het maximale bijna-thuis-gevoel! Nikkie blaast het verhaaltje uit en Laurie slaapt lekker. Straks maar een flesje, eerst nog maar even lekker bij mama liggen.

Lieve Jietske, Machiel en Nikkie, ik vond het erg fijn om jullie te mogen ontmoeten. Jullie liefde, geduld en humor helpen Laurie om rustig groot en sterk te groeien. Het was mooi om te zien hoe snel en goed ze reageert op jullie aanwezigheid. Ik hoop dat jullie binnenkort thuis op de bank met z’n allen genieten van een verhaaltje van Jip en Janneke. Ik wens jullie een mooie toekomst samen toe!

Een hartelijke groet,
Regina Kappert

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.