Laura & Femke prematuur 28 weken tts

Laura & Femke

Laura & Femke

Op vrijdag 13 mei mocht ik mijn eerste eeneiige tweeling fotograferen in het LUMC: Laura en Femke. Ik ontmoette de ouders Christel en Rowan en grote broer Sven in de hal bij de entree van het ziekenhuis. Samen zijn wij naar de afdeling gelopen waar de meisjes in de couveuse liggen.

Laura was al goed wakker en werd als eerste verzorgd door Christel, terwijl papa en broer toekeken. Daarna was het tijd om te buidelen. Eerst werd Laura op mama’s borst gelegd en kreeg zij wat extra zuurstof in de buurt met behulp van een slangetje. Daarna werd ook Femke, de kleinste van de twee, op mama’s borst er bij gelegd. Zij werd nog ondersteund in haar ademhaling, zodat zij alle energie kan gebruiken om verder te groeien.

Christel vertelde dat er na ongeveer 24 weken zwangerschap het tweeling transfusie syndroom werd geconstateerd bij de tweeling. Door middel van verschillende ingrepen zijn de meisjes geholpen in de baarmoeder. Met goede resultaten! Maar met 28 weken en 1 dag kwam er alsnog een snelle ontknoping van een spannende zwangerschap. Laura en Femke werden 1 minuut na elkaar geboren en hadden direct een goede start!

Broer Sven kwam met papa kijken en zijn zusjes een kusje geven. Omdat het buidelen wel heel lang duurt heb ik zijn hulp ingeroepen om foto’s te maken van papa, mama en zijn zusjes. Superfijn zo’n goede assistent!

Na het buidelen werden de meisjes een voor een weer teruggelegd in de couveuse en lekker toegedekt. Ik hoop dat jullie goed zullen groeien, zodat ook jullie broer met jullie op schoot kan knuffelen. Dat wil hij zo graag!

Liefs, Wendy

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.