Lasse prematuur geboren met 25 weken en 4 dagen bloedverlies, ontsluiting, WKZ, longrijping

Lasse

Lasse prematuur geboren met 25 weken en 4 dagen bloedverlies, ontsluiting, WKZ, longrijping

Een donderslag bij heldere hemel.

Tijdens een normale werkdag had ik last van een ‘klein’ krampje. Na een toiletbezoek ontdekte ik ietwat bloedverlies en vertrouwde dat niet helemaal. Ik belde de verloskundige en ik kon met 15 minuten al even langs komen voor een extra controle. Mijn bloeddruk en de hartslag van de baby waren helemaal in orde. Omdat bloedverlies niet bij de termijn van 25 weken hoorde, ben ik voor de zekerheid doorverwezen naar het ziekenhuis in Amersfoort. Daar werd vastgesteld dat ik ongeveer 3 centimeter ontsluiting had en mijn vliezen al zichtbaar waren. Met spoed zijn we naar het WKZ gebracht waar we de bevalling nog ruim 72 uur hebben kunnen uitstellen. Gelukkig hebben de longrijpingsprikjes goed kunnen inwerken voordat moeder natuur om het hoekje kwam kijken.

Op 8 oktober 2016 is onze zoon Lasse geboren met 25,4 weken. Waarom de bevalling vroegtijdig op gang is gekomen? Dat zullen we helaas nooit weten. Er is geen bacterie aangetroffen en ik heb verder een probleemloze zwangerschap gehad. We zijn vlak voor de bevalling zelfs nog op fietsvakantie geweest!

Wat zijn wij trots op Lasse, ondanks dat hij zo klein is met zijn 930 gram en 33 centimeter, is hij al ontzettend stoer & sterk. Speciaal voor de fotoshoot heeft oma Winny het mutsje gemaakt, a perfect fit.

Na de fotoshoot heeft Lasse helaas een infectie opgelopen en een kleine hersenbloeding gehad. Gelukkig zien we momenteel een heel dapper mannetje met veel wilskracht. De foto met ons drieën vind ik het mooiste! Dit was namelijk de eerste keer dat ik ons gezin samen zag, een emotioneel moment. Ook al wordt er aangeraden om de situatie per dag te bekijken, stiekem dromen wij van de dag dat Lasse mee naar huis mag!
Tineke, bedankt voor de prachtige foto’s, dit is een geweldige herinnering aan deze bijzondere periode.

———————

Het blijft zo ontzettend bijzonder om kleine minimensjes te mogen fotograferen die eigenlijk nog in de buik van hun moeder hadden moeten zitten. Kleine Lasse, zo’n klein maar oh zo dapper ventje! Hij mocht zelfs een paar seconden zonder kapje op de foto, zodat zijn hele gezichtje/hoofdje zichtbaar was. Speciaal voor de EB reportage kreeg hij een wollen mutsje door Oma gemaakt! Zo schattig! Lasse heeft nog een lange weg te gaan, maar dat gaat hem vast lukken samen met papa en mama!

Groetjes, Tineke

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.