Lars en Mara prematuur geboren met 27 weken en 5 dagen, tweeling, UMCG, klaplong, infectie, couveuse, sondevoeding

Lars & Mara

Lars en Mara prematuur geboren met 27 weken en 5 dagen, tweeling, UMCG, klaplong, infectie, couveuse, sondevoeding
Zondag 5 maart mag ik op pad naar het UMCG voor de reportage van Lars & Mara. Op dat moment 2 weekjes jong nadat ze zijn geboren met 27week en 5dagen. Papa komt me vanuit de hal ophalen met een fantastische positieve energie. De kindjes doen het naar omstandigheden goed verteld hij met opluchting en vooral trots in zijn stem. Al snel verteld hij hoe trots hij is op zijn vrouw die na een aantal behoorlijke pittige dagen op de verloskamers hun beide kindjes op de wereld heeft gezet. De eerste dagen waren dagen met zorgen. Mara had een klaplongetje en Lars was ziek door een infectie maar nu doen ze het goed. Natuurlijk is het in deze periode per dag kijken hoe het gaat en zijn de zorgen nog niet verdwenen.

Eenmaal op de afdeling aangekomen maak ik kennis met mama en ligt Mara al druk te bewegen in haar couveuse. Het eerste wat opvalt is haar enorme bos donkere haartjes. Wat een prachtig dametje! Lars ligt in de couveuse naast Mara en is ook een beetje wakker aan het worden. Ook Lars heeft een prachtig bolletje met donkere haartjes. Een heerlijke gaap laat hij zien en naast hem ligt zijn roze speen. De verpleegkundige grapt al gelijk dat die speen wel op de foto moet.

De stoelen worden gepakt om te gaan buidelen samen. Best een uitdaging zo op de kleine ruimte maar met veel trots pakt eerst mama Lars uit zijn couveuse en kort daarna pakt papa Mara uit haar couveuse om naast elkaar te gaan liggen. Door de sonde krijgen beide kindjes hun voeding. Mama kolft en de voeding wordt stapje voor stapje iets opgehoogd.

Mara is een klein beetje eigenwijs want haar snorretje gaat regelmatig uit haar neusje en dat heeft ze toch nog wel nodig. Lars gaat als een waar fotomodel liggen bij zijn mama en legt af en toe zijn handje onwijs schattig bij zijn kinnetje neer. Ik zie twee ouders genieten van deze fijne momenten met hun kinderen. Trots en dankbaar dat ze er zijn. Het was geen makkelijke weg maar wat een cadeautje bij de laatste IVF poging twee prachtige kindjes. Mama zegt ‘ze hadden alleen wel wat langer mogen blijven zitten’ en dat is iedereen met haar eens.

Lars & Mara, groei en ontwikkel maar goed! Jullie hebben twee krachtige en liefdevolle ouders. Heel veel geluk gewenst met elkaar.

14 antwoorden
 1. Esther Abrahams- Broek
  Esther Abrahams- Broek zegt:

  Wat ben ik enorm trots op Ralph en Marjan. En we hebben ze 2 prachtige kinderen. Zulke mooie plaatjes..echt bijzonder en belangrijk dat u dit heeft vastgelegd. Nieuw leven x2 en zooooo klein en kwetsbaar maar oh zo sterk!!! Veel liefde en geluk voor dit prachtige gezin gewenst.❤

  Beantwoorden
 2. T.eisses
  T.eisses zegt:

  Prachtige foto’s van onze kinderen en kleinkinderen. Zijn we blij mee, we hebben ze vandaag weer live gezien en ze zijn in
  het echt net zo mooi en lief. Bedankt namens trotse oma en opa.

  Beantwoorden
 3. Jantien
  Jantien zegt:

  Oh wat fijn om dit te zien, had al van Barbara gehoord dat het spannend was, maar dit zijn prachtige plaatjes. Ontroerend. Gefeliciteerd beiden met jullie stoere pappa en mamma.

  Beantwoorden
 4. Leonie
  Leonie zegt:

  Wat een prachtige foto’s!
  Fijn dat ze het goed doen!
  Ze boffen met zulke fantastische en sterke ouders!;)

  Liefs Martijn & Leonie
  Knuffel van Thijs!

  Beantwoorden
 5. Henk en Froukje Smit
  Henk en Froukje Smit zegt:

  Wat een geweldige mooie kindjes. Lief ze zo op jullie te zien liggen. Dat gaat die kleine vechtertjes ongetwijfeld enorme kracht geven. Het geluk straalt van jullie af. Ik voel dat het helemaal goed gaat komen. Wij denken aan jullie.

  Heel veel liefs van Henk en Froukje

  Beantwoorden
 6. Dorothy de Jager
  Dorothy de Jager zegt:

  Wat een spannende tijd maken jullie door!Wat mooi om deze fotoreportage te zien Heel veel sterkte en alle geluk toegewenst.zet emop Leuven vechters want dat zijn jullie wel.
  Hartelijke groeten
  Dorothy

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.