Kaynely

Kaynely
”  Afgelopen dinsdag mocht ik Kaynely en haar familie fotograferen in het UMCG. Dit knokkertje vierde die dag haar eerste verjaardag.

Kaynely is na 25 weken en drie daagjes geboren op Curacao, en woog bij haar geboorte maar 625 gram en was een echt ukkie met 31cm.Haar longen, hartje en darmpjes waren helemaal nog niet volgroeid en ze heeft al gauw behoorlijk wat complicaties gehad. Kaynely heeft flinke problemen met haar darmpjes gehad en heeft een tijdje twee stoma’s gehad. Ze hebben een gaatje in haar hart gelukkig kunnen verhelpen met medicatie maar Kaynely kwam erg slecht aan en woog nog steeds maar anderhalve kilo. Om haar te laten aankomen had Kaynely ‘lange lijnen’ nodig om haar te voorzien van de nodige vitamines en voedingsstoffen om te groeien, en die kon ze op Curacao niet krijgen.

Op 22 januari is Kaynely overgevlogen naar nederland. Tijdens de vlucht is Kaynely nog gereanimeerd. Via het ziekenhuis in Rotterdam is ze in Groningen beland waar ze na 4 maanden eindelijk bijna 3 kilo woog.. Er volgde nog een heftige darmoperatie en daarna is Kaynely aan de beademing geraakt, omdat zelfstandig ademhalen niet meer ging. Ze heeft een verslapping aan haar luchtpijp en heeft nu een canule.. Ze ligt nu alweer 160 dagen op de IC in Groningen. Naar omstandigheden gaat het heel goed met Kaynely en ze is een echt lief vrolijk meisje. Een echt vechtertje. Hopelijk mag ze met thuisbeademing gauw naar huis ‘in Nederland’ zoals haar sterke ouders zelf zeggen. Curacao is wat verder weg nog, maar gelukkig hebben haar ouders een hele lieve, warme familie in Nederland. Ondanks de stress die deze mensen al hebben gehad het afgelopen jaar, blijven ze heel positief en straalt de warmte ervan af!

Ik vond het een hele eer om aanwezig te mogen zijn bij deze bijzondere dag en Sue Ellen en Lyronne, ik hoop dat jullie je geduld heel gauw beloond zien worden en jullie meisje mee naar huis mogen nemen!”

Groetjes Anouk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.