Kas prematuur geboren met 26 weken, WKZ, spoedkeizersnede, Antonius Nieuwegein

Kas

Kas prematuur geboren met 26 weken, WKZ, spoedkeizersnede, Antonius Nieuwegein
Lieve Kas…Geboren met 26 weken, nu 2 maandjes oud… zo hard moeten vechten, wat ben je dapper! Je bent er nog niet maar je gaat de goede kant op. Groei maar goed zodat je met je lieve papa en mama mee naar huis kan en kan knuffelen met je grote broer!
Liefs Nancy

———————-

Van de ouders:

Dit is Kas. Na een zwangerschapsduur van exact 26 weken is hij geboren in het WKZ. Kas zijn broer is ook prematuur geboren met 29 weken zwangerschapsduur. De gehele zwangerschap van Kas is begeleid in het vroeggeboorteprotocol, de controles verliepen prachtig en de artsen hadden er vertrouwen in dat de zwangerschap voldragen zou worden. Toen de weeën plotseling begonnen en direct heel frequent en hevig waren was het even erg schrikken.

Met een spoedsectio is Kas geboren, hij woog 900 gram wat heel goed is voor deze termijn én hij huilde zelfs even. Snel werd hij geïntubeerd en voorzien van allerlei meetinstrumenten en infusen. Zo werd onder andere zijn hersenactiviteit, bloeddruk, hartslag, bloedgas, zuurtegraad en bloedsuiker gemeten. De kleine man had een hele reis voor de boeg en heeft veel moeten doorstaan. Ontzettend kundig en zeer secuur werd hij begeleidt en behandeld door de artsen en verpleegkundigen.

Na 2 weken is werd Kas ernstig ziek, hij had een heel gevaarlijke buikinfectie (NEC). Dit was een erg spannende tijd. Alle lieve mensen om ons heen hebben meegeleefd en hij is er gelukkig goed doorheen gekomen. Langzaam aan werd het verplegen steeds meer verzorgen. Na 6 weken mocht Kas verhuizen naar de HC van een perifeer ziekenhuis, een grote stap richting huis. Hij heeft nog ondersteuning nodig bij het ademhalen maar hij ontwikkelt zich heel positief.

Op de foto’s prijken bolle wangen en een onderkin, Kas is bijna 9 weken oud. Stichting Earlybirds is een prachtig initiatief en de fotografe heeft de reportage op een hele prettige manier gemaakt. Het is fijn dat de fotografe bekend is met de gebruiken op de afdeling en kennis heeft van de verzorging van de baby’s. Nancy enorm bedankt voor de prachtige foto’s.

‘Een lachje, even strekken, een gaapje of een hik
Wij zijn verliefd vanaf het eerste ogenblik.’

12 antwoorden
 1. Sonja
  Sonja zegt:

  Ik hoop snel in NL jullie mooie en dappere Kas te mogen bewonderen. Heel veel geluk gewenst voor jullie allemaal. Dikke X uit Oostenrijk.

  Beantwoorden
 2. Jolanda Claassen
  Jolanda Claassen zegt:

  Krijg meteen weer kippenvel als ik jullie verhaal lees… Dappere, stoere Kas! En wat een sterke papa en mama!
  We denken veel aan jullie, kus

  Beantwoorden
 3. Karian
  Karian zegt:

  Wat een vechtertje die Kas. Hoop dat jullie snel van en met elkaar kunnen genieten thuis. Tot die tijd pendelen naar het ziekenhuis, wetende dat hij daar goed verzorgt wordt. Groet van Barend en Karian.

  Beantwoorden
 4. ton en els steenbergen
  ton en els steenbergen zegt:

  we zijn blij dat het beter gaat,hoop dat hij gauw naar huis mag,het allerbeste toegewenst van oom Ton en tante Els.

  Beantwoorden
 5. Gaby Bleeker
  Gaby Bleeker zegt:

  Wat een kanjer is Kas! En jullie als ouders en grote broer ook. Veel sterkte nog, hopelijk mag Kas snel lekker mee naar huis.
  Groetjes Jelle, Gaby, Bente en Line

  Beantwoorden
 6. Anita slootjes
  Anita slootjes zegt:

  Tjongejonge wat een heftige tijd hebben jullie moeten doorstaan, maar wat fijn dat het nu de goede kant opgaat met jullie dappere mannetje!
  Ik wens jullie het allerbeste toe en hoop dat hij spoedig met jullie mee mag naar huis!
  Groetjes, Anita Slootjes

  Beantwoorden
 7. Nadine
  Nadine zegt:

  Stoere Kas, stoere papa, mama en grote broer, wat een mooie foto’s en ik hoop dat Kas net als zijn broer een grote sterke knul wordt. Nog eventjes groeien. X

  Beantwoorden
 8. Elly tollenaar
  Elly tollenaar zegt:

  Allereerst gefeliciteerd met de geboorte van Kas ik hoorde het vandaag wat een heftige periode en die is nog niet voorbij, 3 maanden te vroeg (daar weten wij over mee te praten) maar het komt goed heel veel sterkte en ik hoop dat hij met een paar weken naar huis mag komen deze kleine grote sterke man????????????

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.