Jurre

Jurre

Op 15 april na een zwangerschap van 33 weken en 3 dagen werd onze Jurre geboren. Ik was met 32 weken een paar dagen opgenomen in het ziekenhuis omdat ik een hoge vliesscheur had, na beloofd te hebben dat ik thuis rustig aan zou doen mocht ik naar huis alwaar ik bedrust hield.

De nacht van 14 op 15 april werd ik koortsig en verloor vruchtwater. We hebben het ziekenhuis gebeld en konden gelijk komen. In het ziekenhuis werd een echo gemaakt om de ligging van de baby te bepalen, hij lag keurig met z’n hoofdje naar beneden. Er was nog voldoende vruchtwater en de vliezen bleken niet verder gescheurd. Vervolgens werd ik aan de ctg gelegd en bleek er geen weeënactiviteit te zijn, er werd besloten dat ik  ‘snachts in het ziekenhuis zou blijven. Echter na enige tijd daalde de hartslag van Jurre 5 x zodanig dat de verloskundige contact zocht met de gynaecoloog en er besloten werd dat hij gehaald zou worden. Binnen afzienbare tijd werden we naar de operatiekamer gebracht waar ik een ruggenprik kreeg en op een tv-scherm de geboorte van onze zoon kon volgen, om 3.42 was hij er.

Jurre deed het gelijk goed dankzij de corticosteroïden die ik toegediend had gekregen tijdens m’n opname met 32 weken.  Hij werd nagekeken door de kinderarts om vervolgens naar de couveuse-afdeling gereden te worden. Jurre heeft bijna 3 weken op deze afdeling gelegen en in deze weken laten zien wat een sterk mannetje hij is. Ook al was iedere minuut dat hij niet thuis was een minuut teveel, hij heeft in hoog tempo en zonder complicaties de sonde, couveuse, monitor en uiteindelijk de afdeling achter zich gelaten.

Wij zijn dankbaar voor de artsen en verpleegkundigen van het Beatrix-ziekenhuis die zich zo met hart en ziel hebben ingezet om Jurre een zo goed mogelijke start te geven. Het was voor ons een zware start maar dankzij de vriendelijkheid, het begrip en de liefde ook een mooie. Ontzettend dankbaar zijn wij ook dat Chadé voor Earlybirds foto’s kwam maken, het is een prachtige herinnering. Heel ontroerend om terug te zien en onze liefde voor Jurre is zo prachtig vastgelegd dat ik regelmatig een traan wegpink bij het bekijken van de foto’s. Een prachtig initiatief van Earlybirds en wat fijn dat Chadé zich hiervoor inzet, uit de grond van ons hart: dankjulliewel!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.