Juna prematuur geboren met 33 weken en 5 dagen, spoedkeizersnede, couveuse, sondevoeding

Juna

Juna prematuur geboren met 33 weken en 5 dagen, spoedkeizersnede, couveuse, sondevoeding
Zaterdag 25 maart was ik in de Isala klinieken te Zwolle om Juna te fotograferen. Een prachtig meisje die het ondanks haar vroeggeboorte en even een moeilijke start heel erg goed doet! De moeder van Juna heeft zelf een mooi stukje geschreven over de geboorte van haar dochter.

Lieve Falco en Corinna, ik wens jullie heel veel liefde en geluk toe, en hoop dat Juna snel met jullie mee naar huis mag.
Liefs, Mariska

————————

Moeder van Juna:

Juna is op 15 maart 2017 met een leeftijd van 33.5 weken geboren. Ik had al een aantal dagen het gevoel dat er iets niet klopte. Ik voelde zo weinig beweging en ging voor extra controle naar het ziekenhuis. Echter had ik er niet op gerekend dat 1,5 uur later mijn dochter met een spoedkeizersnede gehaald zou worden. Ik reed namelijk nog met de fiets naar het ziekenhuis. De fiets staat er nog steeds.

Juna’s papa kwam meteen uit Drachten van zijn werk, maar hoorde pas in het ziekenhuis dat ze niet meer met de keizersnede op hem konden wachten. Gelukkig was hij net op tijd. Dat was voor ons beide even wennen, dat wij ineens papa en mama waren. Juna woog maar 1700 gram bij de geboorte, ze had het zwaar gehad de laatste dagen in mijn buik. Na 5 minuten aan de beademing gelegen te hebben kon ze gelukkig al zelf ademen. Nu nog verder groeien in de couveuse, veel slapen en veel drinken om groot en sterk te worden.

Je was zo klein en fragiel, maar je keek al af en toe helder uit je ogen om je heen. Lief klein meisje. Juna doet het heel goed, iedere dag een paar gram babyspek erbij en steeds vaker zelf drinken uit de fles. De rest van het drinken wordt nog aangevuld met sondevoeding. Wat gaat het hard ineens en wat zijn wij ontzettend blij dat je het zo goed doet en dat je binnenkort mee naar huis mag. Juna houdt van slapen, de hele fotoshoot heeft ze gewoon doorgeslapen, lekker door niets laten storen.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.