Juliette en Sam prematuur 36 weken keizersnede dysmatuur

Juliette & Sam

Juliette en Sam prematuur 36 weken keizersnede dysmatuur

Toen ik de kamer van Juliette & Sam binnen stapte voelde ik al een heerlijke relaxte sfeer dus dat begon al goed. Mama (Carina) was Juliette aan het voeden en Papa (Yves) had net Sam gevoed. Juliette & Sam zijn met 36 weken geboren en Juliette is een dysmature baby, ze bleek na de keizersnede te dun en te klein te zijn voor de tijd dat ze in de buik heeft gezeten. Beide kindjes hadden een eigen placenta maar deze is met elkaar vergroeid tijdens de zwangerschap. Sam heeft meer voeding gebruikt waardoor Juliette een groeiachterstand heeft opgelopen. Ze heeft door haar achterstand nu meer moeite met haar warmte vasthouden en drinken.

Maar deze dame doet het heel erg goed, de sonde was een dag eerder al verwijderd en dronk goed dus Carina en Yves zaten eigenlijk op een goed bericht te wachten dat ze naar huis konden. Sam hield alles goed in de gaten en lachte zelfs heel even naar de camera, zo grappig altijd om dat te zien gebeuren. En Juliette liet zich niet van de wijs brengen toen Sam naast haar werd gelegd en duidelijk aanwezig was met handjes en zijn geluid, ze sliep lekker door.

Als je mij had gezegd dat deze ouders al kinderen hadden had ik dat zeker geloofd, zulke mooie en relaxte ouders, dat gaat helemaal goed komen met Juliette & Sam. Ik wens jullie allemaal heel veel geluk gezondheid en liefdevolle momenten toe met jullie kanjers.

**************

Op 7 juli was het zover, jullie zijn ter wereld gekomen met een keizersnede. Toen je (1 minuut na je broer) ter wereld kwam was meteen duidelijk dat je veel te klein was. Sam woog 2595 gram en jij, Juliette, maar 1890 gram. Je moest meteen naar de couveuse en kon niet bij mij liggen na je geboorte. Wat vond ik dat moeilijk! Na de keizersnede mochten we bij je kijken. Wat was je klein en wat was het moeilijk om je te zien liggen in de couveuse met alle slangetjes. Je lag aan de hartmonitor en een infuus voor je bloedsuiker. Gelukkig mochten deze er na een paar dagen uit!

Na twee dagen mocht je even samen met Sam bij mama liggen. Ik had jullie nog geen een keer samen vast gehad dus dit was heel bijzonder en emotioneel! De dagen erna ging het op en af, je had regelmatig moeite met drinken dus kreeg je een sonde om je te helpen drinken. Het enige wat je deed was slapen en drinken. Je mocht zelfs niet in bad. Gelukkig ging het de laatste week heel snel de goede kant op! Je ging steeds beter drinken en was ook wat vaker wakker. Papa, mama en Sam kwamen vijf keer per dag naar je toe om je te verschonen, drinken te geven en met je te kroelen en na twee weken mocht je overdag bij mama en Sam op de kamer.

Nu zijn we lekker thuis en je doet het nog steeds super goed! Je bent een vechtertje, een super dapper en sterk meisje!

Groet, Maureen.

3 antwoorden
 1. Nathalie van den Berg
  Nathalie van den Berg zegt:

  Wat een mooi stuk geschreven en de foto’s spreken voor zich, wat een mooi gezinnetje en wat doen jullie het ongelofelijk goed met elkaar!

  Beantwoorden
 2. Arjet Meerman
  Arjet Meerman zegt:

  IWat bijzonder om dit te lezen en wat een super leuk gezinnetje zijn jullie, zo relaxed en zo mooi! Geweldig ook dat ik gisteren Juliette de fles mocht geven, wat een schatjes zijn het. Geniet ervan met elkaar, het is jullie zo gegund!

  Beantwoorden
 3. José Nederlof
  José Nederlof zegt:

  Mooi geschreven mama.
  De start is intens geweest, maar ook weer zo bijzonder om zo’n klein meisje zo hard te zien vechten om samen met haar broertje mee baar huis te mogen.
  Het zijn 2 kanjers en ik voel me bevoorrecht dat ik een stukje van het prille begin met jullie heb mogen meebeleven. Sam en Juliette treffen het met een papa en mama zoals jullie.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.