Julian

Julian

 

Afgelopen donderdag was ik in Winschoten bij de kleine Julian. Deze sterke knul werd met 32 weekjes geboren. Ondanks de vroeggeboorte en een aantal probleempjes in het begin, doet Julian het heel erg goed. Hij is flink gegroeid en ligt al even zelfstandig in een gewoon wiegje. De kleine man lijkt het sliertje in zijn neus flink zat te zijn, en wil met pappa en mamma mee. Hij moet nog een beetje aansterken, maar hopelijk mag hij al heel gauw mee naar huis. Gerdi en Gert-Jan, Ik vond het prachtig om jullie zoon te mogen ontmoeten en ik wens jullie alvast het allerbeste!

Groetjes, Anouk.

*************

Verhaal van de papa:

Gerdi (de mama van Julian) was uitgerekend op 1-1-2015. Op de echo’s deed Julian het heel goed. Zo nu en dan was er wat twijfel over de grootte van zijn ledematen waardoor er ook getwijfeld werd aan het aantal weken. Maar bij elkaar kwam men toch uit op de uitgerekende datum. Vrijdag 7-11-2014 zou Gerdi een afspraak hebben gehad met de gynaecoloog. Tijdens deze afspraak zou men de datum van de keizersnede bepalen. Er was inmiddels al vastgesteld dat de geboorte via een keizersnede zou verlopen.

Echter op donderdag 6-11-2014 kreeg ze ‘s morgens een spontane bloeding en is daarna naar het ziekenhuis gegaan. Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis werd ze direct aan de monitor gelegd om te kijken of het met Julian allemaal nog goed ging. Gerdi kreeg ook steeds meer weeën. Er is gestart met weeënremmers maar die bleken niet te helpen. Ook heeft men haar een injectie gegeven voor het laten rijpen van de longen van Julian. De situatie met de weeën werd niet beter. Julian daarentegen bleef het nog steeds uitstekend doen. Rond 14:00 uur was de laatste check van de gynaecoloog. Met de boodschap dat ze over een uur weer zouden kijken vertrok het hele team weer uit de kamer (rond 14:15 uur). Echter Gerdi gaf direct daarna aan dat volgens haar de situatie niet meer zou veranderen. Ze had dit nog niet hardop gezegd of het complete team kwam weer de kamer inlopen met de vraag wat willen wij nou eigenlijk? Toen deed Julian het nog steeds harstikke goed en Gerdi kreeg ondanks de weeënremmers steeds meer last van weeën. Het leek de dokters verstandig dat we nu de keizersnede gingen uitvoeren. Binnen 10 minuten waren we onderweg naar de OK. Om 14:45 uur werd Julian geboren via een keizersnede. In een gereed staand warmtebed werd Julian gecheckt en daarbij bleek dat hij veel moeite had om volledig zelfstandig te ademen. Het lukte hem wel alleen was daar heel veel kracht voor nodig. Verder was alles goed. De anesthesist heeft de kinderarts geholpen om een infuus aan te leggen. Vervolgens werd Julian gereed gemaakt om naar de opvang van de couveuse afdeling te gaan. Met Gerdi ging het op dat moment niet zo goed ze had veel bloed verloren en had daardoor een hele lage bloeddruk. Op het moment dat ik (Gert-Jan) met Julian naar de couveuse afdeling ging hadden ze de wond nog niet weer dicht gemaakt.

Op de couveuse afdeling aangekomen werd het gewicht gemeten van Julian, 2180 gram. Nadat de kinderarts de hartbewaking, saturatie en de zuurstofslangetjes had ingebracht bij Julian en hij helemaal stabiel was werd hij in een couveuse gelegd en naar de afdeling verplaatst. Vervolgens heeft hij daar lekker gerust totdat Gerdi zover was dat ze met bed naar de couveuse afdeling kon komen.

Elke dag (tot op de dag van vandaag) maakt Julian kleine stapjes vooruit. langzaam werd de hoeveelheid lucht en de druk in zijn longen afgebouwd. vervolgens was de temperatuur van zijn couveuse aan de beurt. Ook werd zijn infuus afgebouwd en na net geen 2 weken couveuse kwam hij in een warmtebed terecht. Hiervan was het niet nodig om de boven warmtestraler aan te zetten. Zijn matras temperatuur werd ook in de daarop volgende dagen afgebouwd. Na 5 dagen mocht hij al in een wiegje liggen. Inmiddels is hij 3 weken oud en drinkt met enige regelmaat een flesje (50cc) leeg.

Met vriendelijke groet,
Gerdi en Gert-Jan Brinks

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.