Julian prematuur geboren met 30 weken, St. Franciscus Gasthuis, neonatologie, groeiachterstand, couveuse, buidelen, sonde

Julian

Julian prematuur geboren met 30 weken, St. Franciscus Gasthuis, neonatologie, groeiachterstand, couveuse, buidelen, sonde

 

“Op zondagochtend 28 april heb ik met de ouders van Julian afgesproken in de hal van het Sint Franciscus Gasthuis. Wanneer we naar de neonatologie afdeling lopen vertellen ze mij dat Julian met dertig weken en een groei achterstand geboren is. Dat was een onverwacht en een heel spannend begin. Maar gelukkig gaat het goed met Julian en is hij vandaag drie weken oud, het ‘enige’ wat hem te doen staat is zo verder groeien.

Als we op de afdeling aangekomen zijn lopen we door naar de achterste couveuse waar Julian nog ligt te slapen. De kap van de couveuse wordt eraf gehaald en Julian wordt zachtjes wakker gemaakt. Zijn grote ogen gaan langzaam open en met alle liefde en tederheid wordt hij door zijn papa verzorgd, terwijl zijn mama zachtjes over zijn hoofdje aait en hem liefdevol toespreekt. Daarna wordt hij gewogen en dat was een mooi resultaat; Julian zit vandaag met zijn gewicht net boven de 1,5 kg.

Vervolgens mag hij lekker bij mama buidelen terwijl hij daarvan geniet kijkt hij volop om zich heen en tilt hij zelfs meerdere malen zijn hoofdje omhoog. Heel bijzonder om te zien hoe sterk en alert hij al is. Maar dat vraagt ook de nodige energie, en na een poosje dommelt Julian lekker bij zijn mama in.

Zoals ik al zei doet Julian het heel goed. Dit is te danken aan de goede zorgen van het ziekenhuis maar zeker ook aan die van zijn papa en mama. Zoveel liefde en toewijding dat ik er nog steeds een beetje kippenvel van krijg.

Lieve Julian, Jeffrey en Renee, ik wens jullie al het geluk in de wereld toe en hoop dat jullie gauw lekker naar huis mogen met zijn drietjes!”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.