Julia & Evelien prematuur geboren met 31 weken en 3 dagen, Gelre ziekenhuis, tweeling, sondevoeding, borstvoeding, WKZ, NICU

Julia & Evelien

Julia & Evelien prematuur geboren met 31 weken en 3 dagen, Gelre ziekenhuis, tweeling, sondevoeding, borstvoeding, WKZ, NICU
Van de fotograaf:

Zondag 29 januari ging ik op weg het Gelre ziekenhuis, naar Julia en Evelien. Een eeneiige tweeling. Op de laatste dag van 2016 zijn ze geboren met 31 weken en 3 dagen.

Toen ik daar om 9.30 uur kwam lagen ze beide nog lekker te slapen, maar al snel begonnen ze wakker te worden. Toen werd het tijd voor Evelien voor een badje en voor Julia een wasbeurtje. Ze wisselen dit dagelijks af. Zo ook met voeden. Julia aan de borst en Evelien kreeg op dat moment het flesje. Beide lukte het nog niet om op die manier voldoende voeding binnen te krijgen, dus werd dit aangevuld via de sonde. Daarna lekker knuffelen met papa en mama. En voor ik het wist liep het tegen 12.00 uur aan en waren de meiden bij papa en mama in slaap gevallen. Gelukkig waren er verschillen in kleertjes en plakkers zodat ik de meiden op die manier uit elkaar kon houden, want de verschillen tussen beide zijn heel klein. Voor papa en mama in de toekomst nog een hele klus om niet voor de gek gehouden te worden door die twee.

Na mijn bezoek zijn Evelien en Julia nog twee weken in het Gelre geweest om verder aan te sterken en zijn op zondag 12 februari lekker met papa en mama mee naar huis gegaan.

Hanneke en Vincent ik wens jullie heel veel geluk en gezelligheid toe met jullie mooie meiden.
Liefs Yvonne

————————

Van de ouders van Julia en Evelien:

Tot aan Oudejaarsdag verliep mijn zwangerschap uitzonderlijk goed. Nergens last van en nog overal op de fiets naar toe. De bewuste ochtend werd ik wakker met wat vreemde krampen die uiteindelijk weer minder werden. Een paar uur later kwamen ze weer terug en werden ze intensiever. Zonder enig idee wat het kon zijn, het ziekenhuis gebeld en ter controle daarheen gegaan.

In het ziekenhuis werd al snel duidelijk dit ik volledige ontsluiting had en er maar één optie overbleef, bevallen. Niet veel later lag ik op de verloskamer, maar moest daar nog even wachten tot de OK klaar zou zijn voor het geval dat. De OK was klaar en vroeg hoe laat we er zouden zijn. De verloskundige melde dat we er over een half uur zouden zijn “ja dat was even bluffen, we kunnen een bevalling niet plannen of inschatten” zei ze nog. Maar het bleek te kunnen, binnen 20 minuten was Julia er al na een zwangerschap van 31+3 weken. Door de ruimte die ontstond, draaide Evelien in stuit waardoor we alsnog naar de OK moesten. Gelukkig is Evelien daar zonder keizersnee geboren.

In de avond zijn we alle drie overgebracht naar het WKZ Utrecht. Julia heeft daar 2 dagen op de NICU gelegen, Evelien 5 dagen. De meiden deden het erg goed, elke dag weer een mijlpaal en een stapje verder. Na 2 weken was hun gezondheid stabiel en mochten ze terug naar Apeldoorn.

Hun herstel ging verder en ze maakten grote stappen vooruit. Na een totaal van zes weken kwam daar het moment, ze mochten met ons mee naar huis. Thuis was voor ons het begin van bijkomen en besef van alle gebeurtenissen die we die afgelopen weken hebben meegemaakt. Een periode waarin je maar aan één ding denkt, komt alles wel goed met onze dochters. Maar natuurlijk ook het begin om dagen lang met ze te knuffelen. Dankzij de rustige en liefdevolle fotografie van Yvonne Janssen hebben we een mooie mogelijkheid om terug te kijken op deze spannende tijd.

Groetjes Hanneke en Vincent.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.