Joya prematuur geboren met 31+ weken, Bravis Moede ren Kind, weeenremmers, longrijping, keizersnede, CPAP, couveuse, sonde

Joya


Joya prematuur geboren met 31+ weken, Bravis Moede ren Kind, weeenremmers, longrijping, keizersnede, CPAP, couveuse, sonde

Hoera een zusje voor Mila

Ze moesten er drie jaar op wachten en dan ging alles ineens sneller dan verwacht. Eigenlijk zou dit kleine meisje pas begin februari 2019 geboren worden, maar dat liep even anders.

Anique, Jeffrey en Mila waren Pakjesavond bij oma aan het vieren, toen Anique ineens vruchtwater ging verliezen. De hele dag was ze al een beetje aan het vloeien geweest maar nu vertrouwde ze het niet. Na een telefoontje met de verloskundige moesten Jeffrey en Anique naar het Bravis-moeder-kindcentrum in Bergen op Zoom komen. Hun dochter Mila bleef bij oma. In het ziekenhuis werd duidelijk dat Anique echt vruchtwater verloor. Ze moest aan de weeënremmers en ze kreeg longrijpers voor het geval dat. In een ambulance ging het naar Antwerpen, want met een zwangerschapsduur onder 32 weken is Bergen op Zoom niet het geschikte ziekenhuis voor een bevalling.

Dat was wel even slikken. Vanuit pakjesavond met familie naar een ziekenhuisbed in Antwerpen. Het ging allemaal zo snel, dat het nu moeilijk is om het verhaal in de juiste volgorde te vertellen. Anique stelde zich in gedachten erop in dat ze voor een tijdje in het ziekenhuis zou blijven. Zolang de kleine in haar buik bleef zitten, was ze veilig. Anique kreeg in Antwerpen de tweede injectie met longrijpers. Helaas kwamen de weeën terug toen er met de weeënremmers werd gestopt. Anique belde Jeffrey op dat hij moest komen want ze voelde dat het niet goed zat. En na twee dagen Antwerpen werd op dinsdag 4 december hun tweede dochter gehaald met een keizersnede. Welkom Joya!

En de kleine Joya verbaasde iedereen. Al binnen 6 dagen was ze van de c-pap af en mocht ze verhuizen van Antwerpen naar Bergen op Zoom. Joya ging vooruit als een speer. Ze verhuisde van de veilige couveuse, via een warmte bed naar een gewoon bedje en op 29 december mocht ze van de monitor af. Op 30 december hadden we afgesproken voor de reportage en omdat Joya een perfect gevoel voor de juiste timing heeft, trok ze zelf haar sonde eruit. En die mocht eruit blijven, want ook het drinken van haar voedingen gaat inmiddels perfect. Tijdens de fotoschoot mag Joya in bad en mag Mila haar kleine zusje de fles geven.

Wat is het mooi om zo veel liefde en trots te zien. Mila is helemaal gek op haar kleine zusje en ze kan niet wachten om met alles te helpen. En er is er nog meer goed nieuws, want Anique, Jeffrey, Mila en Joya mochten de jaarwisseling samen thuis vieren. Als dat geen goede start voor 2019 is.

Anique, Jeffrey, Mila en Joya. Wat was het gezellig in dat kleine kamertje in het ziekenhuis in Bergen op Zoom. Ik heb echt genoten van jullie gezinnetje. Ik wens jullie heel veel geluk samen en hoop dat jullie straks blij worden van de foto’s.
Liefs Conny

3 antwoorden
 1. Lucia kools
  Lucia kools zegt:

  Wat een fantastisch kind Joya ?hoe kan t ook met zulke leuk knappe ouders! En niet vergeten “mama’s hulp grote zus Mila? Wat een prachtige foto’s hoe heerlijk dat Joya lacht❤️ Heel veel geluk met jullie gezinnetje jullie jaar is goed begonnen met Joya?

  Beantwoorden
 2. Angelique
  Angelique zegt:

  Aahh wat een mooi verhaal om zo terug te lezen, blij dat alles goed afgelopen is!! Zo’n mooi gezin!!!❤ Nogmaals gefeliciteerd met jullie kleine toppertje, 2 mooie prinsesjes??

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.