Joppe

Van de fotograaf:

Lieve Joppe,

Vandaag mocht ik jouw fotoreportage verzorgen. Geboren met 26 weken en nu al flink gegroeid tot een kereltje van 33 weken oud. Een paar dagen voor de reportage mocht je naar de medium care verhuizen, meer rust, meer ruimte en je mag in bad! Was dat even geluk hebben. Groei goed, Joppe en dan mag je snel met papa en mama mee naar huis en kan grote broer je ook in het echt bewonderen.

Groetjes,
Vinanda

Van de ouders:

Klein – bijzonder, groot wonder! Joppe • 4 januari 2022 – 18.13u – 930 gram 

Heel onverwachts is Joppe geboren, op 4 januari 2022, met 26 weken en 3 dagen.

Nadat mama de hele dag niets had gevoeld, terwijl jij normaal al heel actief was in de buik, is mama op controle geweest bij de verloskundige. Na een echo en het beluisteren van het hartje, werd ze doorgestuurd naar het ziekenhuis in Weert.

Daar aangekomen werd ze aan de CTG gelegd. Hier werd af en toe een hartverzakking op gezien, maar verder waren er geen bijzonderheden te zien. Wel werd mama doorgestuurd naar Maastricht voor een extra controle. Papa werd ingelicht, want die was nog aan het werk.

Na dat geregeld was dat papa naar Maastricht zou gaan, waren er veel hartverzakkingen te zien op de CTG. De gynaecologe kwam vertellen dat mama meteen in Weert een spoedkeizersnede zou krijgen en niet meer overgebracht werd naar Maastricht. Gelukkig was oma mee gekomen, zij belde direct naar papa, die snel de afslag nam om naar Weert te rijden.

Aangezien papa misschien niet op tijd zou zijn voor de bevalling, mocht oma gelukkig mee gaan. Papa was net 5 minuten binnen, toen hij geboren werd.

Het NICU team van MUMC Maastricht is ons in Weert komen ophalen. Een spannende eerste rit, maar vanaf het begin een sterk, pittig mannetje!

Iedereen vroeg meteen naar je naam, maar daar waren papa & mama het nog niet over eens. Waardoor je eerst nog een dag jongen genoemd werd. De dag erna waren we het eens, Joppe werd je naam!

Na 6 spannende weken op de intensive care, ben je overgeplaatst naar de medium care. Twee dagen later werd je daar gefotografeerd door Vinanda Voncken, dankjewel Vinanda, voor deze mooie herinnering!

We zijn er nog niet, maar we zijn nu al ontzettend trots op jou lieve Joppe. Dikke kus van papa & mama!

1 antwoord
 1. Anouk Linssen
  Anouk Linssen zegt:

  Kleine lieve Joppe je ben een grote kanjer. En dan heb ik het nog niet over papa en mama gehad. Wat een toppers zijn dat.

  Joppe doe nog even flink je best dat je snel terug richting Weert kan komen.

  Liefs Anouk

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.