Jip en Lars

Jip en Lars

Ouders:
27-11-2015 om 5.30 in de ochtend voelde ik iets. Het waren dacht ik alleen maar voorweeën dat gebeurt wel vaker dat je dat krijgt. En ik was pas 32 weken zwanger en bij onze oudste zoon Sam had ik dit ook gehad en toen de verloskundige laten komen maar er was toen niks aan de hand. dus ik dacht dat is nu ook zo dus er zal niks zijn. Alleen toen werden ze ineens erger dus om 7.30 toch maar voor de zekerheid het ziekenhuis gebeld en uitgelegd dat ik pas 32 weken zwanger was van een eeneiige tweeling en ik het nu niet vertrouwde. Ik kon gelijk komen. Dus wij oppas geregeld voor Sam en wij waren om 8.30 in het ziekenhuis. Toen daar aangekomen bleek ik al 8 cm ontsluiting te hebben dus onverwacht gingen vandaag de twee mannen geboren worden. Het ging allemaal zo snel dat er geen tijd was voor weeënremmers. Om 11.20 kreeg ik mijn eerste perswee en om 11.48 is Jip geboren en om 11.59 Lars. Ze zijn toen gelijk opgenomen op de couveuse afdeling omdat ze 2 maanden te vroeg zijn geboren namelijk precies met 32 weken. Jip woog bij zijn geboorte 2005 gram en Lars 1900 gram. Het ging gelukkig allemaal goed met de mannetjes Lars moest wel gelijk aan de cipap voor de longetjes en Jip later die dag ook. Toen ging het die volgende dag een beetje slechter met Lars en werd er besloten dat Lars naar Veldhoven moest worden overgeplaatst naar de NICU daar zijn ze gespecialiseerd in prematuurtjes. Jip mocht gelukkig ook mee. Ze hebben daar een paar dagen gelegen en gelukkig was het middel surfactant niet nodig en deden de mannetjes het weer super. Na 4 dagen in Veldhoven te hebben gelegen zijn ze weer terug gekomen in Den Bosch. Daar liggen ze nu nog steeds en ze doen het goed. Met 34 weken kwam Hiske bij ons om de mannen op de foto te zetten en ook grote broer Sam. Het is fijn om toch foto’s te hebben die gemaakt zijn door een professionele fotograaf want zelf maak je wel foto’s maar die zijn lang niet zo mooi. En je vergeet vaak foto’s te maken van heel je gezin .  Jip en Lars zijn nu 36 weken en drinken al zelf uit de fles en we hopen ze begin januari 2016 mee naar huis te mogen nemen. En dan kunnen we ook foto’s maken van ons complete gezin Rob, Ik, Sam, Jip, Lars en onze 6 honden.

Lieve Hiske, Bedankt dat je dit voor ons wou doen echt super!

Groetjes Rob, Anja, Sam, Jip en Lars

 

Fotograaf:
Toen ik binnen kwam kreeg Sam, hun broer van 18 maanden, net zijn hapje en keek mij vriendelijk aan. En daar in hun kleurrijke bedjes lagen Jip en Lars. De vader kwam bij mij staan en gaf toe dat hij nog moeite had om ze uit elkaar te halen. Wat ik nog niet wist was dat deze ventjes eeneiig waren: wat bijzonder! Beiden hadden een ander pakje aan, waardoor het voor mij ook wat duidelijker werd wie Jip was en welk ventje Lars.

Beide ouders namen een kindje uit het bedje en gingen er mee op bed zitten. Twee heerlijke hummeltjes lagen bij hun ouders en om het compleet te maken kwam Sam er nog bij zitten. Toen was het bed echt vol 🙂 Wat mij opviel was dat Sam het prima vond dat er veel aandacht naar zijn twee kleine broertjes ging. Als de ouders het druk hadden werd Sam in de box gezet die in de kamer stond en keek hij rond naar wat er gebeurde.

Jip en Lars kregen na deze knuffel-sessie een schone luier en werden weer in hun bedjes gelegd. Op hun bolletje kregen ze een mutsje met op de ene de tekst “I love mama” en op de andere “I love papa”, die ze afwisselend op zetten. De aandacht werd eerlijk verdeeld in dit gezin 🙂
Groetjes Hiske

1 antwoord
 1. Jesse
  Jesse zegt:

  Lieve Rob en Anja,

  Wat een mooi geluk en wat super dat jullie mannetjes het zo goed doen!
  Het zijn prachtige foto’s geworden!!
  Nu 2016 super begonnen met alle jongens heerlijk thuis! Heel veel geluk!

  Kus x Jesse

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.