Jinthe prematuur geboren met 29 weken en 2 dagen, MMC Veldhoven, HELLPsyndroom, spoedkeizersnede, buidelen, CPAP, sonde

Jinthe


Jinthe prematuur geboren met 29 weken en 2 dagen, MMC Veldhoven, HELLPsyndroom, spoedkeizersnede, buidelen, CPAP, sonde

Na 29 weken zwangerschap zonder veel gekke kwaaltjes, kreeg ik last van weer nieuwe kwaaltjes waarvan wij dachten dat ze ook ‘gewoon’ bij de zwangerschap zouden horen. Vocht vasthouden, wat slechter slapen en wat extra gerommel/pijn in mijn buik waren de kwaaltjes van de laatste dagen. Bij 29+2 weken zwangerschap stond er op maandagochtend een controle bij de verloskundige gepland. Na aanleiding van die afspraak ben ik met een te hoge bloeddruk met de ambulance en sirenes aan naar MMC Veldhoven gebracht. Daar aangekomen was mijn bloeddruk nog veel hoger, ik had het HELPP-syndroom en werd verteld dat binnen 48 uur de baby geboren zou worden. Dat was even een grote schok voor ons.

48 uur werden 3 uur en met een spoedkeizersnede is onze dochter Jinthe geboren. Een klein pittig meisje van 34 cm en 910 gram. Met behulp van de foto’s die Mieke heeft gemaakt, wordt er een mooie herinnering gemaakt van de tijd die ze hier doorbrengt. Jinthe is al flink gegroeid maar heeft nog wel even tijd nodig voordat ze mee naar huis mag. Wij genieten nu vooral van de momenten dat we haar kunnen verzorgen en met haar kunnen buidelen.

Wij zijn Earlybirds en Mieke heel dankbaar voor de mogelijkheid om deze periode op een mooie manier vast te laten leggen.

———————–

Van de fotografe:

Jullie kleine meid heeft jullie flink laten schrikken, maar wat is ze sterk en wat is ze mooi! Ik hoop dat ze snel zover is dat ze met jullie mee naar huis mag. Alle geluk en gezondheid voor haar en voor jullie. Wie weet zien we elkaar nog eens in ons dorp.

Lieve groet en een knuffeltje voor Jinthe,
Mieke.

4 antwoorden
  1. Harry
    Harry zegt:

    Met zoveel zorg en liefde die van de foto’s afstraalt gaat Jinthe ongetwijfeld een mooie toekomst tegemoet. Dat jullie ze spoedig mee naar huis mogen nemen.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.