Jimi prematuur geboren met 35 weken, eiwitten, groeiachterstand, zwangerschapsvergiftiging, spoedkeizersnede, couveuse, sonde

Jimi

Jimi prematuur geboren met 35 weken, eiwitten, groeiachterstand, zwangerschapsvergiftiging, spoedkeizersnede, couveuse, sonde
Moeder:

Een onbezorgde zwangerschap, die had ik. Nergens last van, in het begin niet misselijk, later niet vermoeid, gewoon kunnen blijven werken, verhuizen en met mijn vriend en vriendinnen leuke dingen doen. Alles verliep perfect en mijn verlof kwam in zicht.

Toen ik 32 weken zwanger was ging ik bij de verloskundige langs voor controle, net als voorgaande afspraken verwachtte ik binnen 10 minuten buiten te staan. Maar deze keer verliep het anders. Ze meet mijn buik op, en ziet dat die niet gegroeid is, mijn bloeddruk is voor t eerst te hoog, en ze vind eiwitten in mijn urine. Geen goed nieuws, ik zeg al mijn afspraken voor die dag af en ga samen met mijn vriend meteen door naar het ziekenhuis. Ook heir geen goed nieuws, ze schatten het gewicht van mijn baby 1280gram. Vanaf nu staan er dagelijks ziekenhuisafspraken gepland, en ik moet verplicht stoppen met werken.

Er staat ook een afspraak in Maastricht, ik ben dan 33 weken zwanger. De placenta doet z’n werk niet goed. Dat is dus de reden van de groeiachterstand. Voor de zekerheid krijg ik nog een CTG scan. Ook niet goed … ik word direct doorgestuurd voor urine en bloedonderzoek en mag op een kraamkamer wachten op de uitslag.
Zwangerschapsvergiftiging. Groeiachterstand bij de baby. Ik word opgenomen en mag pas na de bevalling weer naar huis.

Gelukkig mag ik overgeplaatst worden naar het St. Anna ziekenhuis in Geldrop. Dichterbij huis. Na 2 weken bedrust en heel veel CTG scans en onderzoeken verder, wordt besloten dat ik een spoedkeizersnede krijg. Met 35 weken word Jimi 15 november geboren hij weegt dan 1740 gram.

Als Jimi 2 weken oud is komt Janine langs om foto’s te maken. Het gaat dan al best goed met hem. Hij is net uit de couveuse en heeft een warmte bedje gekregen. Uit een flesje drinken vind Jimi nog moeilijk, maar dat gaat steeds beter. Voeding die hij niet op krijgt mogen we zelf met de sonde geven.

Janine maakt tijdens de verzorging en de voeding de foto’s. Ik ben haar en de stichting Earlybirds hier heel dankbaar voor. Een mooi aandenken aan een tijd die erg zwaar was.

————–

Fotografe:

Op maandag 28 november mocht ik naar Jimi in het st Anna ziekenhuis te Geldrop.

Ik trof de lieve ouders van Jimi in de hal en samen liepen we naar de couveuse afdeling. Jimi is geboren met 35 weken, maar met een groeiachterstand. Wat een prachtig mannetje lag daar heerlijk te slapen op een warmte matrasje. Papa vertelde dat hij vandaag gewogen zou worden en dat ze hoopte dat hij de 2 kilo zou aantikken.

Jimi werd rustig wakker en mocht daarna uitgekleed worden en gewogen, 1990gram BIJNA 2 kilo! Lekker knuffelen en drinken bij papa en mama en voor mij zat de reportage er al weer op. Hij deed het zelf zo goed dat zijn warmtematrasje uit zijn bedje mocht.

Lieve Jimi zorg maar dat je lekker blijft drinken en groeien dan kun je straks lekker met papa en mama mee naar huis.

Veel liefs Janine Riddy

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.