Jimi

In een rolstoel, Lonneke met Jula op schoot en Guus erachter, komen ze aangereden.

Lopen is nog te ver na de keizersnede en voor Jula is het zo ook fijn. Aangekomen in de gang waar we moeten zijn heeft ze al haar eigen maniertjes. Het laatste stukje mag ze staan op de voetsteunen van de rolstoel. Ze hadden er al iets rekening mee gehouden dat Jimi eerder zou kunnen komen, omdat Jula ook vroeger was. Maar toch was het ook schrikken, dat het zo ging. Waar ze de vorige keer niet konden vinden wat de oorzaak was, kwamen ze er nu met de keizersnede wel achter. Lonneke haar baarmoeder blijkt aan 1 kant kleiner. Er is dus letterlijk geen plek meer op een gegeven moment. Jimi wordt geboren met 31 weken, maar doet het heel goed. Maar Lonneke geeft aan dat het best lastig is wanneer je thuis ook een meisje hebt dat je aandacht nodig heeft. Je kunt niet op beide plekken tegelijk zijn, ook al wil je dat zo graag. En door de keizersnede mag ze nog niet zelf autorijden. Dus pendelen ze samen heen en weer, tussen huis en ziekenhuis. En gaat Jula regelmatig mee. En volgens mij doen ze het hartstikke goed en hebben ze al een aardig ritme te pakken.

Het is een prachtig mooi mannetje met donkere haartjes en zijn grote zus vindt hem best interessant, maar is met haar 2 jaar ook in haar eigen wereldje. Tijdens de verzorging zit ze er lekker bij met haar voeten in de wasbak en zingt ze mooie liedjes, zo lief.

Op het bed ligt een koffertje met doktersspullen en plakkertjes, net als Jimi heeft, en een babypop. Jula wikkelt de plakkers om haar arm en papa wil wel even luisteren met de stethoscoop naar haar hart. En zo wisselen ze samen af. Wanneer Lonneke Jimi de fles geeft komt Jula even een handje helpen. Twee handen, die van mama en Jula houden de fles vast.

Groei maar goed Jimi, dan kun je gauw mee naar huis, naar je eigen bedje.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.