Jim

Jim

 

Op dinsdag 17 februari mocht ik de kleine mooie Jim met zijn ouders fotograferen in het Deventer Ziekenhuis. Sinds lange tijd kwam er weer eens een aanvraag in dit ziekenhuis en aangezien dit voor mij echt op fietsafstand zit doe ik deze reportages altijd graag.

Ik ontmoette de ouders van Jim, Martijn en Linda, in de hal en we liepen gezamenlijk naar de neonatologie afdeling. Jim is met 34 weken geboren en woog 1800 gram, op de dag van de fotoreportage was hij precies 3 weken oud.

Het was een erg leuke ontspannen reportage waarbij ik vele mooie momenten heb mogen vastleggen. Van een ontspannen badje tot een voedingsmoment en van heerlijke knuffels en heel wat kusjes tot foto’s waarbij Jim lekker bij zijn papa en mama lag.

Ik hoop dit mooie mannetje snel met zijn papa en mama mee naar huis mag.

Liefs Marije

*************

De ouders:

Zoals velen met een vroeggeboren kindje waren wij totaal nog niet ‘klaar’ en voorbereid op de snelle komst van onze zoon. Ik was nog volop aan het werk en was veel rondom de baby en bevalling aan het ‘uitstellen’ tot mijn verlof. De babykamer was nog niet helemaal af, ik had nog niet alles in huis, ik moest nog naar ‘pufles’ en ik had nog niet toegegeven aan mijn nesteldrang. Maar zoals zoveel dingen in het leven, laat ook een kindje zich niet plannen…

Na een prima zwangerschap kreeg ik in week 33 wat klachten en had ik het gevoel dat er iets niet helemaal klopte. Na een aantal keer die week met de verloskundige overlegd te hebben werd ik voor de zekerheid doorgestuurd naar het ziekenhuis voor controle. We verwachten hier gerustgesteld te worden, en wellicht het advies te krijgen om het wat rustiger aan te doen. Niets was minder waar, vanaf dit moment kwamen we in een sneltrein van gebeurtenissen en emoties terecht. Onze baby bleek al helemaal ingedaald en de bevalling zat eraan te komen. Ik moest blijven in het ziekenhuis en kreeg weeënremmers en medicatie voor de longrijping van de baby. Na 2 dagen, ik was toen precies 34 weken, zijn ze gestopt met de weeënremmers en was het afwachten wat er zou gebeuren. Diezelfde nacht zijn mijn vliezen gebroken en kwamen de weeën op gang. De volgende dag, 27 januari, is ons heerlijke mannetje Jim geboren.

Jim was kleiner dan verwacht, precies 1800 gram en moest daarom eerst een tijdje in de couveuse. Gelukkig heeft Jim het vanaf het begin supergoed gedaan ligt hij inmiddels in een gewoon bedje en is hij verlost van een hoop snoeren aan zijn lijfje.

We gaan nu de laatste fase in, Jim wordt met de dag sterker en kan steeds beter zelf drinken. Wanneer hij dit helemaal zelf kan, mag hij met ons mee naar huis. Volgens de verpleegsters van de neonatologie en volgens ons gaat dit niet lang meer duren!

Door meerdere mensen werden wij gewezen op Earlybirds. Vanwege de ‘sneltrein’ waar wij gevoelsmatig nog inzaten en het besef wat er nog steeds niet helemaal was, leek het ons fijn om deze periode in beeld vast te laten leggen. We hebben de shoot van Marije als heel prettig ervaren. Ze was rustig aanwezig, we kletsten wat en wij deden ons ding met Jim en zij schoot tussendoor de plaatjes. We zijn heel blij met het resultaat; prachtige ‘echte’ foto’s en een mooi aandenken aan een heel bijzondere periode in ons leven.

Earlybirds en vooral ook Marije enorm bedankt!!

Liefs, Martijn, Linda en Jim

4 antwoorden
 1. Co Latoel
  Co Latoel zegt:

  Linda & Martijn, allereerst gefeliciteerd met Jim. Wat een spannende tijd hebben jullie gehad. Gelukkig gaat het heel goed met Jim en zoals Linda schreef hopelijk snel naar huis. lieve groetjes Co en Rob Latoel

  Beantwoorden
 2. ans denekamp
  ans denekamp zegt:

  Wat een prachtige foto’s gemaakt door onze dochter Marije Onze eerste dochter was ook een couveuse kindje nu 41 jr geleden.Ik maakte toen foto’s van ons prille gezinnetje.Karin woog ook 18.00grm En had toen 25% levenskans .Ze heeft het gehaald en zeker in die tijd was het heel spannend En o wat waren we blij dat ze met 5 pond naar huis mocht .Voor jullie gezin heel veel geluk .Dat hij maar op mag groeien alsveen prachtig mens Geluk zAns Denekamp

  Beantwoorden
 3. Trotse Opa & Oma
  Trotse Opa & Oma zegt:

  Wij komen als Opa & Oma uit een andere “tijd” een tiid waarin bij de geboorte fotografie nog niet zo’n voorname rol speelde, dit vinden wij natuurlijk jammer vooral als je nu deze reportage ziet en van je kinderen de verhalen hoort hoe, en met welke zorg zo’n reportage tot stand komt.
  Hulde voor earlybirdsfotografie en het Deventer ziekenhuis.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.