Jim

Op 24 juni jl. stapte ik de high care afdeling van de Isala Klinieken in Zwolle binnen en mocht ik een reportage maken van Jim.

Jim zat de weken ervoor vaak in mijn gedachten. Ik had het verzoek van zijn ouders geaccepteerd en we hadden een afspraak gemaakt. Ik zou langs komen op de NICU. Maar dan het berichtje van zijn moeder. Mady laat weten dat Jim erg ziek is en de reportage voorlopig niet door kan gaan. Wat een zorgen en spanning voel je als fotograaf dan al op afstand. Hoe moet dat dan wel niet zijn voor Mady en papa Jarno?

Maar gelukkig knapt Jim op en gaat het opeens zo goed met hem dat hij de NICU mag verlaten. En dus tref ik in de door de afdeling geregelde familiekamer (zo fijn dat jullie dit doen!) Jim, slapend in zijn bedje en mama Mady. Jarno kan er helaas niet bij zijn.

We praten bij over de afgelopen spannende periode voor het gezin. Het zo ontzettend ziek zijn van Jim werd veroorzaakt door een vernauwing/belemmering in de urinewegen, hetgeen er voor zorgde dat er urine in de blaas achterbleef, met een urineweginfectie tot gevolg. De dag ervoor had Jim opnieuw onderzoeken gehad om te kijken hoe de stand van zaken is. Mocht het “probleem” er nog zijn, dan is een operatie waarschijnlijk nodig. In ieder geval moet voorkomen worden dat hij opnieuw een urineweginfectie oploopt en dus is er nog onzekerheid over de komende periode.

Maar vandaag genieten mama en Jim volop. Jim mag in bad. Op een afstandje leg ik de mooie interactie tussen Jim en zijn mama vast.

En tot slot mag hij oefenen met aan de borst drinken. Hij doet een mooie poging, maar de energie is er nu even niet meer en hij valt lekker in slaap.

En zo laat ik de twee achter. Zo fijn dat ik de reportage heb kunnen maken.

Mady, Jarno en Jim, een mooie toekomst samen toegewenst!

Lieve groet,
Regina Kappert
Fotograaf

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.