Jesper

Van de ouders:

Zaterdag 19 november, ik was toen precies 35 weken zwanger. De dag ervoor hebben we de auto ingepakt, want de planning was om samen nog een weekje naar Limburg te gaan. Echter, daar dacht onze Jesper anders over. ‘s Nachts om 2.30 braken mijn vliezen. Dat was wel even schrikken, nu al? We konden terecht in het MCL in Leeuwarden. Gedurende de dag zetten de weeën door en na een snelle en spannende bevalling werd aan het eind van de middag Jesper geboren. Jesper heeft een week op de couveuse afdeling gelegen. Omdat zijn longetjes nog niet helemaal rijp waren, had hij ook wat hulp nodig met ademen. Deze week heeft veel indruk op ons gemaakt, zo’n klein mannetje in de couveuse aan de ademondersteuning, infuus, een sonde en monitoren om hem in de gaten te houden. Gelukkig deed Jesper het heel goed en mocht hij na een week bij ons op de kamer. Daar kon hij verder aansterken en goed zelf leren drinken. Ineens had hij de smaak te pakken en op de dag dat Anneke bij ons kwam om foto’s te maken vanuit stichting Early Birds, mochten wij al naar huis!

We zijn heel dankbaar dat stichting Early Birds het mogelijk maakt om deze momenten vast te leggen voor ons en andere gezinnen. Anneke, bedankt voor de mooie foto’s.

 

Van de fotograaf:

Maandagochtend ga ik al vroeg op pad voor deze vroege vogel. Het is nog donker en druilerig wanneer ik vertrek richting het MCL in Leeuwarden. Wanneer ik daar aankom is de zon inmiddels op, maar veel lichter is het niet. De zon verschuilt zich achter een dikke laag wolken. Binnen is daar gelukkig niks van te merken, want bij Jesper op de kamer hangt een zonnige sfeer. Het gaat verrassend goed met hem en hij mag vandaag of morgen waarschijnlijk al naar huis!

Wanneer ik binnen kom begint Jesper al een beetje wakker te worden. Hij is toe aan zijn voeding en een badje. Ik volg de momenten waarop hij liefdevol en met veel geduld verzorgd wordt. Na het badje oefent hij even aan de borst, om daarna zijn flesje helemaal leeg te drinken. Dat doet hij goed, want hij is flink gegroeid de afgelopen dagen. Omdat hij nu geen sondevoeding meer nodig heeft wordt de sonde er uit gehaald. Een perfect moment voor mij om nog even een paar plaatjes zonder sonde van Jesper te schieten.

Het is een gezellige ochtend en ik vind het erg leuk om de kleine Jesper en zijn ouders te leren kennen. Ik wens jullie heel veel geluk met jullie gezinnetje!

Warme groet,
Anneke van Vleeren

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.