Jelle

Deze keer ging ik op bezoek bij Jelle in het AMC. Een mannetje dat al veel meegemaakt heeft in korte tijd. Vanwege een vasa previa was het al gepland dat Jelle met 35 weken via een keizerssnede geboren zou worden.

Ook was al geconstateerd dat het hartje van Jelle aan de rechterkant zit i.p.v. links. Maar gelukkig heeft dit verder geen nare gevolgen. Helaas kreeg de mama van Jelle met 34 weken last van zwangerschapsvergiftiging werd besloten de keizerssnede 1 week te vervroegen.

Jelle is geboren in het Dijklander in Hoorn, woog 1586gr en ademde zelf goed alleen lukte het maar niet om de sonde in te brengen. Dit duidde op een slokdarmafsluiting waarvoor hij met mama naar het AMC overgebracht moest worden.

Na een aantal onderzoeken bleek dat de slokdarm niet goed aangesloten was op de maag en dat een operatie was noodzakelijk was.

De operatie leek in 1e instantie goed gelukt, en Jelle knapte al snel op. Helaas kwam bij de slikcontroles naar voren dat er toch een 2e operatie nodig was. Deze was een stuk zwaarder voor Jelle en hij moest na de operatie een behoorlijke tijd aan de beademing. Zodra de beademing er af mocht ging het snel beter met dit dappere mannetje. Zelfs het naar huis gaan kwam al ter sprake.

Helaas heeft hij op de dag voor de reportage ineens een piepje in zijn ademhaling en moet hij toch langer blijven voor extra controles.

Als ik binnenkom ligt Jelle lekker te buidelen bij zijn vader. Tussentijds moet hij toch even verschoond worden en dit is een mooi moment om even af te wisselen. Jelle slaapt door het hele gebeuren heen maar is wel lekker beweeglijk met zijn armpjes.

Ik wens jullie alle goeds voor de toekomst en dat het maar snel beter mag gaan met Jelle.

Liefs, Ineke

Update van de ouders: (Er gaat weer een operatie komen, om de luchtpijp meer ruimte te geven.)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.