Jean Louis & Oliver Vic prematuur geboren met 28 weken, Isala, tweeling, sonde, buidelen, badderen, couveuse

Jean Louis & Oliver Vic

Jean Louis & Oliver Vic prematuur geboren met 28 weken, Isala, tweeling, sonde, buidelen, badderen, couveuse

 
Van de fotograaf:

Vandaag mocht ik op bezoek bij de tweeling Jean Louis & Oliver Vic in de Isala Klinieken in Zwolle (NICU). Ze zijn inmiddels 5 weken oud.

De jongens kennen een heel bijzonder geboorteverhaal, dat begint op 16 juli wanneer mama Indra (28 weken zwanger) plotseling een bloedprop verliest. En als dan al snel de weeën komen is het niet meer met eigen auto naar het ziekenhuis, maar staat al heel snel de ambulance op de stoep in Hengelo. Er wordt direct besloten een tweede ambulance te laten komen en ook de traumahelikopter vertrekt vanuit Groningen. De ambulance is nog maar net op weg als kindje 1 al komt en dat betekent dat papa Nick voorin de ambulance moet plaatsnemen, niets meekrijgt van de bevalling, maar – zoals hij het zelf vertelde – gelukkig baby gehuil hoort. Snel gaat de ambulance door op weg naar het ziekenhuis in Enschede. Maar een kwartier later (op de afslag van de snelweg) wordt baby 2 geboren. Nu hoort vader eerst niets en het zijn heftige momenten. Gelukkig weten ze ook baby 2 “op gang” te krijgen en is inmiddels ook de tweede ambulance ter plekke. Baby 1 gaat met die ambulance mee en baby 2 blijft bij mama. Met grote spoed verder. Nick is onder de indruk hoe snel het geregeld wordt dat de weg vrij is voor hen. In Enschede wordt de eerste zorg verricht en daarna gaan de jongens met de ambulance naar de NICU in Zwolle.

Jean Louis (geboortegewicht 1202 gram) en Oliver Vic (geboortegewicht 975 gram) doen het eigenlijk sindsdien heel erg goed. Jean Louis ligt al in een wiegje en Oliver Vic doet zijn uiterste best om iedere dag sterker te worden, zodat ook hij die stap kan maken. Dan kunnen de jongens terug naar Enschede. En dat zou zo ontzettend fijn zijn voor dit gezin, want naast de reisafstand nu is er ook de intensieve zorg voor hun chronisch zieke oudste dochter Chloë. Het betekent dat ze niet iedere dag naar Zwolle kunnen. En dus zijn alle bezoekjes aan de jongens heel bijzonder. Jean Louis mocht zelfs even in bad en genoot hier enorm van. Oliver Vic bleef vandaag lekker in de couveuse met zijn grote zus naast hem. Het strakke schema rondom de zorg van grote zus Chloë maakt dat de tijd te kort was om ook (samen) te buidelen.

Nick en Indra, ik ben onder de indruk van jullie veerkracht en positieve levenshouding. Ik hoop dat de jongens snel dichterbij huis komen. En bovenal wens ik jullie prachtige gezin het allerbeste toe! Een hartelijke groet,

Regina Kappert

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.