Jayden Thijs prematuur geboren met 33 weken, gebroken vliezen, CTG, weeenremmers, longrijping

Jayden Thijs


Jayden Thijs prematuur geboren met 33 weken, gebroken vliezen, CTG, weeenremmers, longrijping

Van de ouders,

Zaterdag 7 oktober werd ik ’s morgens wakker met wat menstruatie achtige buikpijn. Niets bijzonders dacht ik. Misschien al indaling weeën of uitstraling van de bekken instabiliteit. Mezelf daarom voorgenomen die middag rustig aan te doen. Ik lig op de bank wanneer ik plotseling nattigheid voel en het gevoel krijg dat ik in mijn broek plas. Vol verbazing schiet ik omhoog om tot mijn grote schrik bloed te zien. Na een bezoekje van de verloskundige op haar advies naar het ziekenhuis gereden. In eerste instantie werd gedacht aan een placenta bloeding vanwege mijn laag liggende placenta. Na onderzoek in het ziekenhuis bleken mijn vliezen gebroken te zijn en een bloedvat geknapt. Er werd me verteld dat ik wel eens die dag kon gaan bevallen maar dat het ook nog dagen/weken kon gaan duren. Ze zouden alles op alles gaan zetten om de bevalling tegen te houden dus werd ik direct opgenomen.

Een lange avond van onderzoeken en CTG scans volgde. Meteen werd er gestart met weeënremmers en kreeg ik een longrijping spuitje. Half 12 ’s-nachts nog de laatste CTG scan gehad. Alles met de kleine man was in orde en ik toonde nog geen signalen van een beginnende bevalling. Probeer maar wat te slapen zei de dokter. Om 2 uur krijg je nog een laatste weeënremmer. Dan kijken we morgen vroeg verder. Daar dacht Jayden anders over! Nadat de dokter vertrok kreeg ik ineens meer buikpijn. De zuster dacht dat het voor weeën waren en adviseerde een warme douche te nemen en wat te ontspannen. Om kwart voor 2 werd toch de dokter maar terug geroepen om te kijken of ik geen beginnende ontsluiting had. Bleek ik al op 6 cm te zitten en reden we meteen door naar de verloskamer. Daar aangekomen was 10 minuten later onze prachtige zoon Jayden geboren om 02.06 uur. Het begin van onze rollercoaster aan emoties. Alles ging zo snel. Gelukkig was daar voor ons Luzanne. Die een prachtige foto reportage heeft gemaakt van ons 3en tijdens het wekelijkse bad momentje van Jayden. De mooie foto’s zijn voor ons nu een herinnering aan een zware, emotionele periode waar we nu vanuit huis met veel plezier en liefde naar terug kunnen kijken.

Luzanne nogmaals bedankt voor de prachtige foto’s en de gezellige avond!

—————————

Van de fotograaf:

Jayden, geboren met 33 weken en bijna 3 weekjes “oud” als ik hem mag gaan fotograferen. Enthousiast word ik door papa en mama opgehaald, want ze hadden net te horen gekregen dat Jayden de volgende dag al naar huis mocht! Jayden lag lekker te slapen toen we in zijn kamertje kwamen. Een heel mooi jongetje, met grote heldere kijkers toen hij wakker werd. Papa ging hem in bad doen, wat erg goed ging, alleen Jayden vond het uitkleden en in badje niet zo heel erg fijn. Nadat hij weer aangekleed was mocht hij bij mama aan de borst drinken en werd hij weer rustig, hij had gewoon honger! Nadat ik hiervan nog een aantal mooie momenten mocht vastleggen was het tijd om op te stappen en gingen ze met z’n drieën genieten van de laatste avond in het ziekenhuis.

Linda en Jordy, het was erg gezellig en leuk om bij jullie deze herinneringen te mogen maken, geniet van jullie mooie mannetje en heel veel geluk samen.
Liefs Luzanne

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.