Even voorstellen – Linda

Even voorstellen: Linda

Hoi allemaal! Mijn naam is Linda Bergmans, ben 39 jaar en ik woon in de buurt van Venray samen met mijn man Gijs en onze twee kinderen Tijn en Maura. In het dagelijks leven ben ik fulltime moeder met regelmatig een tijdelijke parttime baan bij de Technische Universiteit in Eindhoven waar ik werk met (internationale) studenten. Af en toe schrijf ik ook nog artikelen over de geschiedenis van Hollywood en filmsterren.

 

Tijn en Maura

In april 2015 zijn Gijs en ik voor het eerst ouders geworden van onze zoon Tijn. Hij is spontaan geboren met 31 weken. Hij was klein voor zijn termijn (1399 gram), maar hij bleek vanaf het begin af aan een sterk mannetje. Na ruim vijf weken ziekenhuis mocht hij mee naar huis. De dag hiervoor kwam Susan Emons namens de stichting Earlybirds foto’s maken. Tijn is nu een echte kleuter. Hij is erg klein voor zijn leeftijd en heeft weinig haartjes, maar of dat aan zijn prematuriteit ligt? Helaas kreeg ik na Tijns thuiskomst in mei 2015 een Post Partum Depressie (PPD). Dit en de vroeggeboorte hebben ons er in eerste instantie van weerhouden om voor een tweede kindje te gaan, maar na wat gesprekken in het ziekenhuis zijn we het toch gaan proberen. Al heel snel was ik weer zwanger en dankzij medicatie is onze dochter Maura tot 36 weken blijven zitten. Een randprematuurtje, maar gelukkig hoefden we niet in dezelfde achtbaan als bij Tijn. Deze keer had ik dus een redelijk “normale” kraamtijd (zonder PPD).

 

Wat ga ik voor jullie betekenen

Wat ik voor jullie ga betekenen: ik ga jullie vertellen over mijn ervaringen met prematuriteit, met opgroeiende (premature) kindjes, maar ook over nieuwe ontwikkelingen, technisch en medisch, op het gebied van prematuriteit. Hopelijk vinden jullie dit niet alleen leuk om te lezen, maar ook informatief of behulpzaam.

 

Tot snel!

 

Groetjes,

Linda

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.