Jaxx

jaxx

Mijn eerste Earlybirdje van 2016 mocht ik vastleggen in het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag. Dit ziekenhuis bevindt zich in het nieuwe HAGA ziekenhuis. Iedere ouder die zijn kindje op de neonatologie heeft liggen, heeft een eigen ruime kamer. Wat een verademing voor de ouders dat ze altijd rustig bij hun kindje kunnen zijn en kunnen genieten en toch dezelfde zorg door het verplegend personeel hebben. Een mooie lichte kamer stapte ik binnen bij Jeroen en Kai, de trotse ouders van de mooie Jaxx. Jaxx is geboren met 30 weken. De eerste paar weken moest Jaxx nog in de couveuse liggen, maar nu lag hij al een week in een bedje. Hij moet nog even aansterken en dan mag hij met papa en mama naar huis. Tijdens het verzorgen en buidelen wat Jaxx zo relaxed. Hij vond alles prima en heeft vrijwel alleen maar geslapen. De ouders hadden nog 1 speciaal verzoekje of ik een foto wilde maken met de trouwringen en Jaxx, want de volgende dag gingen zij trouwen. Hoe bijzonder is dat! De trouwdatum hadden ze een maand voor de uitgerekende datum gepland, maar Jaxx had andere plannen. Het trouwfeest gaan ze later nog geven, en dan kan de kleine man erbij zijn.
Mooie Jaxx, je wordt omringd door heel veel liefde. Wordt maar gauw helemaal beter zodat je papa en je mama je eindelijk mee naar huis mogen nemen.
Liefs, Rianne

 

Ouders;

Wat zijn wij geschrokken toen Jaxx zo onverwachts 10 weken te vroeg werd geboren. Om 12.00 uur zat ik nog op de fiets richting de verloskundige vanwege krampen en bloedverlies. Om 14.28 uur is hij geboren. Hij wilde blijkbaar echt niet meer wachten.

De eerste 2 weken waren heel heftig. We waren zo bezorgd, want wat waren eigenlijk de kansen van een kindje van 30 weken oud? Zoveel onzekerheden, vragen en angsten. We durfden amper blij te zijn, want wat als het mis ging?

Jaxx liet echter zien dat het een heel sterk mannetje is. Na 2 weken was hij de NCPAP zat. Hij liet toen met succes zien dat hij prima zonder kan. Na 3 weken werd de couveuse omgeruild voor een bedje. En sinds een week drinkt hij dagelijks een aantal voedingen aan de borst. Het is nu afwachten tot hij zonder monitor verder kan. Maar om heel eerlijk te zijn, we hebben geen haast. Jaxx moet het lekker op zijn tempo doen. En wanneer hij er echt klaar voor is, nemen wij hem met alle liefde mee naar huis. Tot die tijd verblijven wij in het Ronald MacDonaldhuis, zodat we altijd dicht bij Jaxx kunnen zijn.

Op 11 januari 2016 hadden wij de fotoshoot van Earlybirds. Op 12 januari 2016 zijn wij getrouwd. De shoot stond daarom ook een beetje in het teken van ons huwelijk. Zo was Jaxx er voor ons gevoel toch bij. We zijn dan ook enorm dankbaar en blij met de mooie foto’s van Rianne.

Lieve Jaxx, we zijn enorm trots dat we jouw papa en mama mogen zijn. Je bent een vechtertje, een echte kanjer. Je hebt zo’n sterk willetje en laat elke dag weer zien hoeveel je zelf al aan kunt. We houden ontzettend veel van je, kleine knapperd van ons!

Liefs, Kai & Jeroen

P.s. We willen via deze weg Earlybirds bedanken voor dit mooie initiatief. Dit geldt ook voor de vrijwilligers van het Ronald MacDonaldhuis die er dagelijks voor zorgen dat wij ons thuis voelen op een plek dat niet onze thuis is. Ook zijn we enorm dankbaar voor de goede zorg en begeleiding van alle mensen op de afdeling neonatologie. Zij doen hun werk met zoveel liefde. Ik hoop dat ze realiseren hoeveel hun werk en aanwezigheid betekent, niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de ouders.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.