Jara Liesa prematuur geboren met 30 weken, HELLP, CPAP, sonde, buidelen

Jara Liesa

Jara Liesa prematuur geboren met 30 weken, HELLP, CPAP, sonde, buidelen

 
Mag ik jullie voorstellen aan Jara Liesa en haar ouders, Maral en Tomas? Jara Liesa is geboren op 12 september 2019 bij 30 weken. Ze woog toen 1 kg. Als ik haar en haar ouders op 3 oktober fotografeer, is ze precies 3 weken oud en inmiddels 1600 gram.

Ik had Maral de week ervoor al gesproken, maar we besloten om nog even te wachten met de reportage. Na een fijne zwangerschap kreeg Maral namelijk bij 27 weken opeens last van hoge bloeddruk. Ze werd opgenomen, maar mocht toch weer naar huis. Helaas bleef de bloeddruk niet onder controle en Maral belandde met het HELLP-syndroom (zwangerschapsvergiftiging) in het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen. Daar werd direct gestart met longrijping. En toen het nog slechter ging met Maral en het kindje werd besloten tot een spoedkeizersnede. Doordat de bloeddruk van Maral niet onder controle te krijgen was, was dat een ontzettend spannende operatie. Gelukkig kon Maral na de keizersnee andere medicijnen krijgen en knapte ze toen langzaam maar zeker op.

Na een week mocht Maral naar huis en op 23 september verhuisde Jara Liesa van Nijmegen naar het Deventer Ziekenhuis. Doordat we een weekje extra hadden gewacht met het maken van de reportage, kon Maral nu ook zelf van de fotoshoot genieten. En wat werd het een fijne ochtend. Zo mooi om de zorgzaamheid van Maral en Tomas voor dit lieve kleintje te ervaren.

Lieve Jara Liesa, Maral en Tomas: ik wens jullie alle goeds voor de toekomst samen, maar vooral heel veel liefde, geluk en gezondheid!

Lieve groet,
Jasja

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.