Jamie prematuur geboren met 28 weken en 4 dagen, MMC Veldhoven, longrijping, weeenremmers, ruggenprik, flesvoeding, sondevoeding

Jamie

Jamie prematuur geboren met 28 weken en 4 dagen, MMC Veldhoven, longrijping, weeenremmers, ruggenprik, flesvoeding, sondevoeding
Welkom Jamie in de grote wereld.

Woensdagavond 19 april gingen we gewoon naar bed. Tegen 02:00 uur voelde ik me vreemd en ben naar de wc gegaan. Daar had ik tot mijn grote schrik weer een bloeding…

Vorig jaar heb ik tijdens mijn vorige zwangerschap ook een bloeding gehad. We waren op vakantie in Frankrijk. Ik was toen nog maar 18 weken zwanger. We zijn toen gelijk naar het ziekenhuis gegaan. Daar bleek dat de vruchtzak al voor een gedeelte uit de baarmoeder was gekomen. Ik heb toen 4 dagen in een Frans ziekenhuis gelegen waar niet of nauwelijks Engels werd gesproken. Helaas mocht het liggen niet meer baten en is onze 1e zoon dood geboren.

In de volgende zwangerschap kwam ik onder controle bij de gynaecoloog in het ziekenhuis. Er werd een cerclage om de baarmoedermond geplaatst om weer een vroeggeboorte te voorkomen. Die bewuste donderdagochtend heb ik meteen het ziekenhuis gebeld en mocht gelijk langskomen. Aangekomen in het ziekenhuis in Arnhem moest ik direct door met de ambulance naar het ziekenhuis in Veldhoven. In Veldhoven begonnen ze gelijk met de longrijping en weeënremmers. We hebben de bevalling een paar dagen kunnen uitstellen. Maandag 24 april heel vroeg in de ochtend werden de pijnen heviger tot ondraaglijk. Het was zover. De cerclage moest er tegen 02:30 uur uit. Aangezien ze in Veldhoven niet wisten hoe de cerclage precies was aangebracht ging dat erg moeilijk met als gevolg dat ik naar de ok moest voor een roesje. Eenmaal verwijderd werden de weeën heftiger. Hiervoor kreeg ik een ruggenprik. Tegen 15:10 uur was het dan eindelijk zover. Jamie werd na 28 weken en 4 dagen geboren. Een heel team stond klaar om Jamie een goede start te geven.

Vanaf die dag ging eigenlijk alles goed en beter. Jamie woog 1490 gram bij de geboorte. Na 11 dagen in Veldhoven mocht hij naar Arnhem. Dit ging per babylance. Het was een heel zware rit voor Jamie maar ook in Arnhem werd hij goed opgevangen. Hij bleef alle testen goed doorstaan. Werd vaak een voorbeeldbaby genoemd.

In Arnhem werden deze mooie foto’s genomen door Claudia de Graaf. Vol trots willen wij dan ook onze zoon met jullie delen. Jamie is inmiddels thuis. Hij was pas 36 weken en 2 dagen toen hij al naar huis mocht. De artsen waren zo tevreden.

Welkom thuis lieve Jamie. We zijn erg trots op je!

———————-

Van de fotograaf:

Op een mooie zaterdagochtend vertrok ik Richting Arnhem en mocht daar kennismaken met Jamie en zijn papa en mama. We kwamen met z’n drietjes de kamer binnen en papa en mama waren blij verrast dat Jamie die nacht was losgekoppeld van de monitor! Weer een stapje dichterbij! Nadat de kleine slaapkop liefdevol wakker werd gemaakt mocht Jamie in bad! Papa en Mama hadden me verteld dat ze dat nog een beetje eng vonden en dat ze nog een beetje onzeker waren, maar toen het eenmaal zover was was daar echt niks meer van te merken hoor! Het ging allemaal prima.

Daarna kwamen de darmpjes ook gelijk op gang en hebben we toch vreselijk veel lol gehad… het hield niet op, gelukkig liep dit ook allemaal goed af haha. En als je maagje en darmpjes dan leeg zijn lust je natuurlijk wel weer wat. Jamie is begonnen met flesvoeding en hij liet het zich prima smaken. Het laatste kleine beetje kreeg Jamie nog via de sonde, want ja, het is best heel zwaar werk als je nog zo klein bent. Na zwaar werk is het fijn om te rusten, dus Jamie ging weer lekker zijn bedje in, samen met een nieuw slaapvriendje. Het boegbeeld van de stichting….earlybirdje.

Lieve Jamie ik wens jou samen met je lieve papa en mama alle goeds voor nu en voor de toekomst!
Warme groet,
Claudia de Graaf

7 antwoorden
 1. Alexandra Kamps
  Alexandra Kamps zegt:

  Wat een mooi verhaal. Ik ben de trotse tante van Jamie en de zus van Ilona. Na zoveel te hebben meegemaakt hebben ze dit zo verdient. Geweldig wat zijn jullie een gelukkig gezinnetje.
  Dikke knuffel van Alexandra

  Beantwoorden
 2. Yvonne Moen
  Yvonne Moen zegt:

  Fantastisch dat er na zoveel jaren een heel mooi en lief jongetje is geboren. Jullie kunnen hier heel trots op zijn. Ik wens jullie heel veel geluk en liefde toe. Het is jullie zo gegunt.

  Beantwoorden
 3. Ellen
  Ellen zegt:

  Lieve Ilona en Maarten, bedankt voor het delen van jullie verhaal! Prachtig, het is jullie zo gegund! Knuffel voor Jamie????

  Beantwoorden
 4. Thecla
  Thecla zegt:

  Wat een mooi verhaal,ontroerend, en wat een happy end.
  Ilona en Maarten,heel veel geluk met jullie dappere mannetje.
  Liefs voor jullie en Jamie.

  Beantwoorden
 5. Maaike
  Maaike zegt:

  Maarten en Ilona wat een prachtig geschreven stukje werkelijkheid, het is jullie gegund na een hele weg. Ik wens jullie heel veel geluk met zijn drietjes liefs

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.