James & Jackson prematuur geboren met 26 weken, tweeling, deventer zkh, Radboud, weeen, couveuse

James & Jackson

James & Jackson prematuur geboren met 26 weken, tweeling, deventer zkh, Radboud, weeen, couveuse

 
Van de fotograaf:

Dinsdag 10 december mocht ik de twee stoere jongens James en Jackson vastleggen. Deze tweeling is met 26 weken geboren en waren opeens “zomerbaby’s” in plaats van de geplande “winterbaby’s”. Met kerst uitgerekend, maar in de zomer geboren.

Mama en papa vertelde mij dat ze speciaal voor jullie een prachtige tatoeage hebben laten zetten. Ontworpen door Opa. Opa heeft dezelfde tatoeage als eerste tatoeage laten zetten. Wat een eer!!

Lieve jongens, ik hoop dat jullie voor de kerst met papa en mama mee naar huis mogen en zo het allermooiste kerstcadeautje kunnen zijn.

———————–

Van de ouders:

Kelly was 26 weken zwanger van een tweeling toen zij door haar vriend Rory, familie en vrienden werd verrast met een babyshower. Wat een leuke en blije dag had moeten zijn, eindigde in een grote klap voor het jonge stel. Kelly had al de hele dag last van krampen, waardoor ze ’s avonds besloten om voor de zekerheid toch maar even naar het ziekenhuis te gaan. Toen de arts hen vertelde dat het er niet goed uit zag, stortte hun wereld even in.

Alles wees erop dat Kelly op het punt stond om vroegtijdig te bevallen. Rory: ‘’Diezelfde nacht werden we met spoed van het Deventer Ziekenhuis naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Het Radboud is gespecialiseerd in vroeggeboortes en had nog een plekje voor ons. De volgende dag kreeg Kelly steeds meer last van weeën en had ze inmiddels ook al een paar centimeter ontsluiting. We hebben toen onze familie gebeld en die zijn gelijk naar het ziekenhuis gekomen. Een paar uur later werden onze zoontjes Jackson & James geboren.’’

Een premature bevalling brengt veel risico’s en onzekerheid met zich mee. Kelly: ‘’Direct na de bevalling werden Jackson en James in de naastgelegen kamer gelegd. Jackson huilde meteen, maar James was stil en bewoog niet. Rory en mijn zus stonden met het hart in de keel naast de couveuse en riepen ‘kom op jochie!’. Gelukkig begon James niet veel later ook te huilen. Dat was een enorme opluchting voor ons allemaal.’’

Het was voor de kersverse ouders een bijzonder en emotioneel moment om hun zoontjes voor de eerste keer vast te houden. ‘’Mijn bed werd naast de couveuses gereden en Jackson werd met alle slangetjes en buisjes heel voorzichtig op mijn borst gelegd’’, vertelt Kelly. ‘’Ik moest heel stil blijven liggen, want hij was nog zo klein en kwetsbaar. James lag toen nog aan de trilbeademing waardoor hij niet uit de couveuse mocht. Een paar dagen later lag James bij mij en Jackson bij Rory. Dat was ons eerste moment met z’n viertjes, ons eerste moment als gezin.’’

Jackson & James hebben nu al 3 maanden in het ziekenhuis gelegen en gevochten voor hun leven. Wat een strijders. “Ze waren eigenlijk uitgerekend op eerste kerstdag en we hopen dus ook dat ze met de kerst thuis zijn. Dat zou het mooiste kerstcadeau zijn!”

1 antwoord
  1. Truus Janssen
    Truus Janssen zegt:

    Wat spannend voor u en uw jongens. Hoe gaat het nu met ze? Het verhaal viel mij op omdat mijn zus en ik eind 1958 ook met 26 weken ter wereld zijn gekomen. We hebben toen 10 weken in een couveusekamer gelegen. Elke dag vroeg mijn moeder zuchtend: leven ze nog? En dan antwoordde de zuster, zuchtend..ja..ze leven nog. Later ging onze moeder naar Lourdes om Maria te bedanken dat we het overleefden. Toen waren we 2 eigenwijze pubers van 17. Het is goed gekomen met ons. We zijn wat gevoeliger dan de meeste mensen. Heel creatief en sociaal en geliefd bij veel mensen. Ik hoop dat het goed gaat met jullie zonen en dat ze een leuke gezonde en hechte tweeling zijn.
    Hartelijke groet, Truus Janssen

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.