Dailey prematuur geboren met 33 weken en 5 dagen, Sophia Kinder Ziekenhuis, knuffelen, sonde, flesveding, vroeggeboorte

Dailey

Dailey prematuur geboren met 33 weken en 5 dagen, Sophia Kinder Ziekenhuis, knuffelen, sonde, flesveding, vroeggeboorte

 
Vorige week mocht ik op bezoek bij kleine stoere Dailey en zijn ouders in het Sofia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Dailey lag al drie weken in het ziekenhuis nadat hij bij 33 weken + 5 dagen prematuur geboren was.

Het was een grote verrassing, de zwangerschap, maar geen onbezorgde. Tijdens de 14 weken pret-echo bleek namelijk dat het buikje van Dailey niet dicht was en zijn darmpjes naar buiten kwamen. Daardoor stond de wereld even op zijn kop! De zwangerschap kwam in het teken te staan van zorgen en regelmatige controles in het ziekenhuis. Mama zou eerder ingeleid worden, maar bij 33 weken en 5 dagen begon de bevalling spontaan en is Dailey in no time geboren.

Na zijn geboorte waren de zorgen nog niet voorbij. Dailey moest meteen geopereerd worden. De ingreep ging goed en sinds dien maakt dit stoere mannetje kleine maar mooie sprongetjes voorwaarts. Zo kreeg Dailey zijn eerste flesje tijdens ons eerste contact en waren er alweer 2 slangetjes afgekoppeld tijdens mijn bezoek.

Tijdens de reportage werd er heerlijk geknuffeld en gingen er verliefde blikken heen en weer. Dailey lag volledig in dromeland, maar toch heb ik één mooie knipoog van hem mogen krijgen. Wat een heerlijk mannetje is het!

Lieve Dailey, zet hem op. Nog een paar stapjes te gaan en dan mag je hopelijk snel met je papa en mama mee naar huis.
Rachel Viersma

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.