James, prematuur geboren met 34 weken en 3 dagen, dysmatuur, NICU, LUMC, Spaarne ziekenhuis

James

James, prematuur geboren met 34 weken en 3 dagen, dysmatuur, NICU, LUMC, Spaarne ziekenhuis

 

Ik kreeg de aanvraag van James binnen en zag dezelfde achternaam als mij. Toevallig, vast in de verte familie van me.

Ik had samen met zijn mama Claire een afspraak gemaakt voor de reportage in het LUMC waar James geboren was met 34,3 week zwangerschap. Vanwege verkoudheid van mijn kant, moesten we de afspraak opschuiven. Inmiddels werd hij overgeplaatst naar het Spaarne ziekenhuis in Hoofddorp. James was niet alleen prematuur maar ook dysmatuur. Hij woog maar 1267 gram bij zijn geboorte. Maar wat doet deze kanjer het inmiddels goed.

Terwijl ik voor de reportage kwam, werd James gepromoveerd naar het wiegje! Wat een mijlpaal! Ook heeft ie voor het eerst kleertjes aan gekregen. Aan het begin van de reportage moest ie zich even laten horen, maar vanaf het vertroetelen door papa en mama, gaf die geen kick meer en zag je dat hij genoot. Ook zijn flesje dronk hij voor het eerst helemaal leeg! Kleine uitslover ? Heerlijk om die trots te zien bij papa en mama! Een mooi gezin die ik vast nog vaker ga tegenkomen, want het bleek dat ze om de hoek bij mij wonen ?

Lieve stoere James, blijf promotie maken hoor, zodat je snel met papa en mama mee naar huis mag. En Erik en Claire, bedankt dat ik deze gezellige reportage voor jullie mocht maken en ik wens jullie heel veel geluk met zijn drietjes!!

Liefs, Rianne

—————

Reactie ouders:

Na een onzekere zwangerschap met heel veel ziekenhuisbezoeken, echo’s en CTG’s (inclusief thuismonitoring) is op 20 september 2016 onze James geboren. Hij is geboren via een spoedkeizersnede na een zwangerschap van 34 weken en 3 dagen, met een geboortegewicht van slechts 1267 gram. James had een forse groeivertraging en hij liet die dag zien dat hij het echt niet meer naar zijn zin had in de baarmoeder. Zijn hartslag ging steeds meer dippen bij harde buiken en toen hebben de artsen besloten om in te grijpen.

Op de operatiekamer liet James al meteen goed van zich horen, tot onze grote opluchting. Er werd door de artsen gesproken over ‘een pittig jongetje’. James heeft 2 weken op de NICU in het LUMC gelegen en hij ligt inmiddels alweer een paar weken in het Spaarne ziekenhuis in Hoofddorp. Na heel wat pieken en dalen gaat het inmiddels steeds beter met James en is hij ruim een kilo gegroeid. Gegroeid op moedermelk, het klinkt cliché maar je voelt je al zo machteloos en het is dan heel fijn om dat wél voor hem te kunnen doen. Helaas kan hij nu nog niet zonder flow (extra lucht), maar we hopen dat dit binnenkort niet meer nodig is en we over een paar weken lekker van hem thuis kunnen gaan genieten. We zijn super trots op James en op wat hij in zijn korte leventje al bereikt heeft.

Rianne, bedankt voor de prachtige fotoreportage. Een mooie herinnering aan een heftige en bijzondere tijd.

Erik & Claire

3 antwoorden
 1. Alexandra
  Alexandra zegt:

  Supermooi die foto’s! En vooral nu in deze nog hectische tijd en hele mooie herinnering voor straks. Hij doet het nu al supergoed gelukkig maar hopelijk mag hij snel naar huis… geniet van jullie kleine mannetje!

  Beantwoorden
 2. John Braam
  John Braam zegt:

  Lieve James, Claire en Erik, wat hebben jullie een moeilijke tijd gehad. Goddank doet jullie kanjer het nu hartstikke goed. Tis er eentje met een eigen zinnetje, vechten! Ben trots op jullie en ik zal blij zijn als die geweldige kanjer naar huis mag, dan kan ik hem eindelijk bewonderen. Big hug, een maatje xxx

  Beantwoorden
 3. Anne-Roos
  Anne-Roos zegt:

  Super bijzonder om in jullie wereld een beetje mee te kijken/lezen. Hoe jullie het hebben ervaren en hoe James het nu doet.
  Ik wens jullie het aller beste!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.