Jaivy & Lux

Van de fotograaf:

Wat een verrassing toen er ontdekt werd dat er een baby verwacht werd! Ondanks het gebruik van de pil, was daar toch ineens een positieve zwangerschapstest.
Nog groter was de verrassing toen met de 12 weken echo bleek, dat het een tweeling zou worden! En ook nog een eeneiige tweeling.
De zwangerschap verliep voorspoedig tot 26 weken….

Op de verjaardag van de mama was er een echo gepland. Daaruit bleek dat de navelstreng van Lux niet goed doorbloed was. De dienstdoende gynaecoloog had niet heel veel ervaring met eeneiige tweelingen en verwees hen door naar een academisch ziekenhuis. Dit werd het WKZ in Utrecht aangezien er op dat moment geen plaats was in het AMC. De moeder moest een aantal dagen in het WKZ blijven en daar werden verschillende echo gemaakt en uiteindelijk mocht ze weer naar huis.
Er zouden wel elke week nieuwe echo’s gemaakt moeten worden in het AMC en het was een spannende week. Meteen bij de eerste controle in het AMC kon ze daar weer blijven.
Twee keer per dag lag ze aan de CTG en twee keer per week werd er een echo gemaakt. De overlevingskans was intussen goed met 26 weken en 6 dagen.
Dit ritme hebben ze nog 5 weken in het ziekenhuis vol kunnen houden.

Tijdens een weekend was de CTG minder ‘mooi’, en maandags bleek Lux ineens een stuk minder vruchtwater te hebben. Dinsdagochtend, na de CTG, werd voor een keizersnede gekozen en om 10.00 uur werd eerst Jaivey geboren met een gewicht van 1740 gr met snel daarna Lux met 1610 gr.
De tweeling had het toch nog 31 weken plus 5 dagen weten vol te houden in de buik van de mama!

Na een aantal dagen AMC, werd de familie overgeplaatst naar het Spaarne in Haarlem. Daar maakt de fotograaf ook een afspraak voor de reportage. Echter een paar dagen voor de afgesproken datum mogen ze met z’n allen naar het Dijkhuizer ZK in Hoorn. Dit is lekker dichtbij huis en de laatste weken kunnen de twee jongetjes daar nog even lekker groeien voordat ze eindelijk mee naar huis mogen.

Intussen zijn de jongetjes mee naar huis en doen ze het super goed!
Ik wens jullie alle geluk van de wereld met z’n vieren!❤

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.