Jack, prematuur geboren met 31 weken en 5 dagen, bloedverlies, longrijping, weeenremmers, spoedkeizersnede, couveuse sondevoeding

Jack

Jack, prematuur geboren met 31 weken en 5 dagen, bloedverlies, longrijping, weeenremmers, spoedkeizersnede, couveuse sondevoeding
In het Waterlandziekenhuis in Purmerend mocht ik het mooie mannetje Jack fotograferen. Hij is geboren na een zwangerschap van 31 weken en 5 dagen.

Moeder Sanne kreeg ’s nachts bloedverlies en ging met spoed naar het ziekenhuis. Ze bleek al weeën te hebben en dus werd ze direct per ambulance naar een academisch ziekenhuis vervoerd. Omdat er in Amsterdam geen plek was, werd het Utrecht. Ze kreeg longrijpingsinjecties en weeën remmers, maar de laatste konden niet voorkomen dat ze één nacht later al beviel, met een spoedkeizersnede. Vader Rob, die net lag te slapen, werd gewekt. Voor hem was er nauwelijks tijd om tot zich door te laten dringen dat zijn zoon aanstaande was; voor hij het wist was Jack daar!

Met Jack gaat het gelukkig vanaf het begin af aan goed. Na een week Utrecht mocht hij al naar het ziekenhuis in Purmerend en na 2,5 week maakte hij de overstap van de couveuse naar een open bedje. Zijn gewicht is in drie weken tijd van 1915 gram naar 2265 gram gegaan! Jack krijgt sondevoeding en is daarnaast hard aan het oefenen met borst- en flesvoeding en hoewel dat nog een hele inspanning is, gaat dat al best goed!

Groei maar lekker door lieve Jack, in je eigen tempo.
Sanne en Rob, ik wens jullie alle goeds met zijn drietjes!

Hanna Heijt

6 antwoorden
 1. Ingrid
  Ingrid zegt:

  Lieve schatten ik kijk met tranen in mijn ogen naar dit mooie mannetje. Wat zijn jullie sterk met zijn drieën. Ben super trots op jullie. Het zal niet makkelijk geweest zijn en nog steeds niet. Maar ik bewonder jullie kracht. Ik hou van jullie en hoop dat Jack op mag groeien tot een mooi ventje. Sterkte en geniet vooral van dit sterke, dappere, krachtigen mannetje. Dikke knuffel van ons Ingrid en Roelof. Mamsie2???❤️?

  Beantwoorden
 2. John
  John zegt:

  Iedere Opa zegt dat zijn kleinzoon de sterkste, mooiste, leukste, grappigste en slimste is. Dit kleine wondertje heeft mij laten zien dat dat allemaal waar is!
  Welkom in mijn leven Jack, bereid je maar voor op vele grote avonturen die wij samen gaan beleven.

  @ Sanne & Rob, van harte gefeliciteerd. Mijn kleinzoon kon geen lievere, sterkere en fijne ouders vinden. Dank jullie wel

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.