Izzy

 

Van de fotograaf
Wanneer ik de ziekenhuiszaal binnenloop staat net het hele team van artsen en verpleegkundigen om het bedje van Izzy. Een klein meisje sterk en dapper ligt in de couveuse. Artsen zijn tevreden, want nu ze bijna ‘32 weken’ oud is mag ze die middag over naar een ziekenhuis dichterbij huis. Dan kunnen papa en mama elke nacht hij haar op de kamer slapen, heel erg fijn!
De zwangerschap is ontzettend spannend geweest, want met 20 weken blijkt dat de baarmoedermond te kort is en dat een vroeggeboorte dreigt. Rian, de mama van Izzy, gaat het ziekenhuis in en krijgt een zogenoemde cerclage. Dit is een bandje wat om de baarmoedermond wordt gedaan om zo de bevalling zo lang mogelijk uit te stellen. Maar helaas breken 3 weken later bij ruim 23 weken haar vliezen. Moeilijke gesprekken met de gynaecoloog en neonatoloog volgen en de verwachting is dat Izzy zich de komende dagen aan zal dienen. Izzy is nu al een vechtertje want ze blijft zitten en Rian wordt met 25 +3 weken opgenomen in het ziekenhuis voor de eerste ronde longrijping. Na een opname van 3 weken mag zij naar huis met thuismonitoring echter helaas is dit maar van korte duur want haar buik begint enkele dagen later bij 28+5 weken toch weer te rommelen.
Het is dankzij de goede zorg en maatregelen die ze in het Radboud kunnen nemen dat Izzy er nu zo bij ligt. Want ze is uiteindelijk geboren met 29 weken en 4 dagen. En in die tijd hebben een tweede ronde longrijpers en extra weeënremmers hun werk kunnen doen zodat Izzy een goede start had.
Izzy krijgt een schone luier in de couveuse en daarna mag ze nog even buidelen voordat de grote reis in de ambulance gaat beginnen.
In papa’s grote handen lijkt ze zo’n klein frummeltje. Een kus op haar hoofdje, een mutsje wat nog te groot is. Ze tilt haar hoofdje op en wurmelt net zo lang tot ze lekker ligt. Sterk, klein grietje, wat wens ik jou en je ouders alle liefde toe.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.