Ize prematuur geboren

Ize

Ize prematuur geboren

Ze is 10 dagen oud, wanneer ik haar ontspannen zie liggen bij papa op de arm. Mooie, verfijnde Ize. Haar vroeggeboorte was totaal onverwachts. Mama Marissa heeft de zondagnacht voor de geboorte van Ize wat harde buiken (misschien voorweeën?) en wanneer ze op maandagochtend wat slijm en bloedverlies heeft, stuurt ze voor de zekerheid even een berichtje naar de verloskundige en gaat naar haar werk. Want wanneer je 34 weken zwanger bent, verwacht je niet dat je kindje al geboren gaat worden. Op haar werk wordt ze al snel gebeld door de verloskundige om zich met spoed te melden in het ziekenhuis.

Daar aangekomen hopen ze in eerste instantie dat de bevalling wellicht nog even op zich laat wachten, maar wanneer Marissa terug wordt gebracht naar haar ziekenhuiskamer wordt duidelijk dat Ize geboren gaat worden. Omdat ze in stuit ligt, is er nog even overleg over wat te doen, maar wordt er gekozen voor een keizersnede.

En zo wordt aan het eind van die maandagmiddag (rond de klok van 16.00 uur) Ize geboren met een geboortegewicht van 2655 gram. En Ize doet het eigenlijk vanaf dat eerste moment heel erg goed. Drinken aan de borst en uit een flesje gaan iedere dag beter. Papa Jan en mama gaan leren hoe de sondevoeding werkt en dan willen ze heel graag naar huis. En hopelijk is dan ook de uitslag van de tweede hielprik binnen en goed, want de uitslag van de eerste hielprik van dubieus afwijkend (het is dan niet duidelijk of de waarden echt afwijkend zijn of niet). De kinderarts heeft de ouders aangegeven dat hij geen signalen ziet om zich nu al zorgen te maken en dus kijken Jan en Marissa vol vertrouwen uit naar de uitslag van de tweede hielprik.

Vanochtend mocht Ize voor het eerst in bad. Prachtig om haar ouders met zoveel liefde en rust de verzorging samen te zien doen. Ize vindt het badje eerst prima, maar wanneer ze poept in bad toont ze ook dan haar verfijnde gedrag, want dat is toch echt niet fijn! Maar met papa en mama in de buurt is zo weer gerustgesteld en tevreden en wanneer ze haar prachtige kleertjes aan heeft, mag ze bij mama aan de borst.

Lieve, mooie Ize, groei maar rustig groot en sterk. Ik ben zo benieuwd of je over een tijdje ook van die prachtige krullen zoals je mama hebt. Jan en Marissa, ik vond het erg leuk om jullie te ontmoeten en jullie liefde voor jullie prachtige dochter vast te mogen leggen. Ize mag zich gelukkig prijzen met jullie. Ik wens jullie een fantastische toekomst samen toe!

Lieve groet,

Regina Kappert
Fotograaf

N.B. inmiddels is Ize thuis (is de sonde door Ize zelf verwijderd en is een nieuwe niet meer nodig)
en was de uitslag van de tweede hielprik goed. Nu volop genieten dus.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.