Iza prematuur 34 weken

Iza

Iza

Op 22 februari was ik in het Elkerliek ziekenhuis te Helmond voor een reportage van de prachtige Iza en haar ouders. Iza is geboren met 34+6 weken was 8 dagen oud toen ik haar mocht fotograferen.

Linda was pas net een paar dagen met verlof en het kamertje van de kleine meid was net zo goed als klaar, toen geheel onverwachts de vliezen van Linda braken. Daarna is alles heel erg snel gegaan en voor ze het in de gaten hadden was Iza geboren. Gelukkig deed ze het ondanks dat ze te vroeg was al snel erg goed.

Een dag voordat de reportage gepland stond, mocht Iza zelfs al van de monitor af en had ze haar sonde niet meer nodig. Tijdens de reportage was ze dus helemaal vrij van slangetjes en plakkers en kon ze heerlijk van haar badje genieten. Nadat papa Iza in badje had gedaan, kwam de kinderarts ook gelijk even langs om Iza na te kijken. Ze hoefde alleen nog maar wat te groeien en dan mag ze mee naar huis… Ze doet het super! Ze kreeg het flesje van mama en daarna hebben ze allebei nog even lekker kunnen knuffelen met Iza.

Lieve Linda & Jim, ik wil jullie bedanken voor de gezellige reportage en wens jullie alle geluk voor een mooie toekomst met jullie gezinnetje. Jullie hebben een prachtig, alert meisje! Ik hoop dat ze inmiddels al lekker thuis is, zodat jullie nog meer van haar kunnen genieten.

Liefs Melanie

*********

De ouders:

Iza heeft tijdens de zwangerschap regelmatig laten zien aan papa en mama dat ze een eigenwijs meisje is met een eigen willetje. Mama moest 3 keer terug voor de 20-weken echo omdat ze niet alle metingen konden doen; mevrouw bleef lekker eigenwijs ‘verstopt’ liggen. Vervolgens lag ze in stuit en leek ze ook echt geen zin te hebben om te draaien.. Dinsdag 16 februari stond er een afspraak gepland om haar proberen te laten draaien in het ziekenhuis maar Iza werd eerder nieuwsgierig….

Zondagochtend braken ineens de vliezen, voordat we het wisten waren we in het ziekenhuis. Omdat alleen de vliezen gebroken waren zou het zo maar kunnen zijn dat ze nog een aantal dagen/weken zou blijven zitten. Nou daar gingen we maar vanuit want nu al gaan bevallen was echt niet volgens mama’s planning.. De babykamer moest nog gezellig gemaakt worden, kleertjes moesten nog gewassen worden, er moest nog wat geshopt worden…. Toen papa die dag in de middag even naar huis ging om wat spulletjes voor mama te halen begon het wat te rommelen in mama’s buik.

Om 16.00 uur zouden we een rondleiding op de couveuse-unit krijgen maar geheel volgens planning van ons meisje hebben we dit niet kunnen halen. Papa werd met een smoesje terug naar het ziekenhuis gelokt door mama en om 17.10 uur kregen wij ineens een nieuwe titel: papa en mama! Wauw! Even onwerkelijk maar een heel erg mooi Valentijnscadeau!

Iza liet meteen zien dat ze een sterke meid is, de zusters noemden haar ‘een pittige tante’. Af en toe een dipje maar daar vocht ze zich weer dapper bovenop. Iedere dag sterkte ze wat aan en zo mocht ze van de couveuse naar een bedje. Een paar dagen later zelfs van de monitor af en de sonde mocht eruit! Weer een paar dagen later mocht ze naar de ‘bedjes-kant’, een stapje dichterbij thuis. 25 februari mochten we Iza op gaan halen om samen naar huis te gaan en te gaan genieten van ons gezinnetje!

Liefs Jim, Linda en Iza!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.