Imke prematuur geboren met 31 weken en 6 dagen, hoge bloeddruk, pre eclampsie, zwangerschaps diabetes, groei achterstand, MMC Veldhoven, HELLP syndroom, keizersnede, couveuse

Imke

Imke prematuur geboren met 31 weken en 6 dagen, hoge bloeddruk, pre eclampsie, zwangerschaps diabetes, groei achterstand, MMC Veldhoven, HELLP syndroom, keizersnede, couveuse
Makkelijk is het allemaal niet geweest voor Linda en Marc. In het begin van de zwangerschap was Linda erg misselijk. Eindelijk was dat voorbij maar helaas kreeg ze last van harde buiken. Ze is toen minder gaan werken. Vlak daarna gingen Linda en Marc naar een verloskundige controle en er kwam een veel te hoge bloeddruk aan het licht en een te kleine buik. De verloskundige wees Linda door naar het St. Anna ziekenhuis en daar bleek dat Linda pre-eclampsie had en ook nog eens zwangerschaps diabetes had ontwikkeld. Ook bleek Imke een groeiachterstand te hebben. Uiteindelijk moest ze door deze combinatie van problemen naar het MMC in Veldhoven verhuizen.

Linda heeft daar een aantal weken gelegen, tot dat op 2de Kerstdag werd besloten dat door het ontwikkelde HELLP syndroom het tijd was om Imke te halen via een keizersnede. Geboren met 30 weken en 6 dagen. Gelukkig gaat alles goed met Imke na de geboorte en ze wordt al snel bij Linda op de borst gelegd. Wat een spannende tijd. Na 2,5 week mag Imke naar het St Anna ziekenhuis in Geldrop, dichter bij huis!

Marc was ik al tegen gekomen in het MMC toen ik een andere Earlybirdje op de foto aan het zetten was, Linda bleek een trouwe volger te zijn van Earlybirds op facebook, maar nooit gedacht dat zij ons zelf ook nog eens nodig zou hebben! Maar vandaag ben ik langs geweest in het St. Anna ziekenhuis en heb Imke met 34 weken en 3 dagen op de foto mogen zetten. Geweldig om te zien hoe Amber van 3 jaar ook mee helpt, heb haar een Earlybirdje gegeven, vond ze super! Met zijn drietjes hebben ze Imke vertroeteld in de couveuse en lekker onder een warme lamp gewassen, daarna mocht Marc buidelen, en daar genoten ze beide van! Marc straalde van oor tot oor en Imke was in diepe slaap!

Wat fijn dat ik de foto’s bij jullie mocht maken! Ik hoop dat Imke de komende weken zo doorzet en dan heerlijk naar huis mag.
Lieve Groetjes

6 antwoorden
 1. Vanessa
  Vanessa zegt:

  Allereerst: proficiat!
  Het verhaal komt me bekend voor: hoge bloeddruk(sinds begin zwangerschap,onder controle met medicatie),groeiachterstand van onze baby,zwangerschapsdiabetes en de grote kans dat er in februari een keizersnee gaat plaatsvinden (uitgerekend voor 5/5)
  Hoeveel woog jullie meisje en hoe groot was ze bij de geboorte,als ik mag vragen?

  Met vriendelijke groeten, Vanessa

  Beantwoorden
  • Linda
   Linda zegt:

   Hey Vanessa. Dank je! Imke woog 1030 gram bij de geboorte. Ze hadden haar wel iets groter geschat tijdens de echo’s die gemaakt zijn. Heel veel sterkte en hou je taai hè!
   Gr Linda

   Beantwoorden
 2. Chantal van Stipdonk
  Chantal van Stipdonk zegt:

  Hoi Linda, Mark en Amber.

  Wauw, wat een mooie foto’s en wat is Imke gegroeid!!
  Zo lief ook de foto’s met Amber!

  Groetjes Chantal

  Beantwoorden
 3. Josephine van Lysdonk
  Josephine van Lysdonk zegt:

  Lots of love to you all. It is amazingly beautiful to see the fight and the love that you and your family has. I can’t wait to meet your new little one, she is perfect and beautiful….Job well done all of you to bring this beautiful little one into the world

  Beantwoorden
 4. Karin v.d. Griendt
  Karin v.d. Griendt zegt:

  Imke is onze kleindochter en we zijn ontzettend trots op haar. ook op Linda, Marc en Amber want ondanks alles hebben ze zich kranig gedragen en nog.
  Linda, Marc en Amber wij zijn erg TROTS op jullie!!!!!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.