Harvey prematuur geboren met 30 weken NICU Ronald McDonald Huis couveuse

Harvey

Harvey prematuur geboren met 30 weken NICU Ronald McDonald Huis couveuse
Zaterdag 10 september mocht ik op de vroege ochtend naar de Gelderse Vallei in Ede om kleine Harvey te ontmoeten. Deze kleine stoere man had papa en mama nogal verrast met zijn komst met 30 weken zwangerschap, want eigenlijk waren ze van plan eerst nog te gaan verhuizen! Gelukkig heeft papa tussen het klussen door even tijd vrijgemaakt om bij de reportage aanwezig te zijn en hebben we zo een aantal prachtige momenten voor later vast mogen leggen.

Op het moment van schrijven van deze blog gaat het al heel goed met Harvey, hij drinkt z’n flessen goed leeg, waar mama natuurlijk super trots op is! Nu maar hopen dat de dipjes snel stoppen en dan mag hij van de monitor af. Zo komt hij steeds een stapje dichter bij huis.

Lieve kleine grote man en papa & mama, ik vond het ontzettend fijn voor jullie foto’s te mogen maken en wens jullie alle geluk & liefde toe. Straks lekker genieten met z’n drieën in het nieuwe huis!

Liefs, Marlous

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Die zondag was ik aan het werk (als begeleider in de zorg), net als iedere andere weekenddienst. De dag ervoor had ik al last gehad van wat krampen in mijn buik en last van mijn rug. Maar ach, ik was wel wat gewend. Al zeker 6 jaar leef ik namelijk met een prikkelbare darm en dacht dat de pijn hierdoor veroorzaakt werd. “Die prikkelbare darm wordt nu wel erg irritant, ik ga nu ECHT mijn eetpatroon aanpassen”, waren mijn gedachten.

Ik had moeite om de dag door te komen: met een kruik op de bank, met een kruik op bed, kopje thee, even wat lopen, nee toch weer zitten. Pffff, wat duurde de dag lang. Tot ik naar bed wilde gaan omdat de dag bijna voorbij was en ik zag dat ik bloed verloor. Paniek!

Met spoed naar het ziekenhuis en wat bleek…5 cm ontsluiting. Dit kon en mocht toch helemaal niet, ik was pas 30 weken zwanger?! De krampen die ik de hele dag heb gevoeld waren dus weeën!

Weeënremmers mochten helaas niet baten en 5 uur later ben ik bevallen van onze “brave little boy” HARVEY. Hij werd op mijn buik gelegd, opende zijn ogen en begon te huilen. Opgelucht dat hij ademde, maar onzeker wat er nu verder zou gaan komen.

Twee weken lang heeft Harvey op een NICU gelegen en wij als kersverse papa en mama in het Ronald McDonald Huis op loopafstand van het ziekenhuis. Harvey werd gelukkig elke dag sterker en sterker.

Toen hij 32 weken oud was, werd hij overgeplaatst naar een ziekenhuis in de buurt. Stap voor stap werden hier diverse mijlpalen behaald: Harvey mocht uit de couveuse, kleertjes aan, drinken uit de fles etc. Wat zijn wij toch trots op onze kleine man, dat het zo goed met hem gaat.

In dit ziekenhuis werd ons verteld over Earlybirds en wat zij voor ouders van te vroeg geboren kinderen kunnen betekenen. Wat fijn dat er zo veel mensen zijn die zich hiervoor inzetten.

Met ruim 34 weken kwam Marlous Nijholt om Harvey te fotograferen. Dezelfde avond kregen wij al een voorproefje van de vele foto’s die ze van Harvey en ons maakte. We kunnen niet wachten om de rest te zien.

Earlybirds, dank jullie wel!

1 antwoord
  1. Ilona
    Ilona zegt:

    Wat een lief verhaal! Vooral omdat ik de moeder ken van toen ze nog een meisje was, haar jaren niet meer gesproken/gezien heb en nu tegenkom als moeder. Fijn dat het met Harvey steeds beter gaat. Wens het jonge gezin heel veel liefde, gezondheid en geluk.
    Heb nog nooit eerder van Earlybirds gehoord, mooi dat deze stichting bestaat om kersverse ouders voor wie een geboorte sowieso nieuw is, laat staan in een bijzondere situatie, te steunen.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.