Hardin

Op de ochtend van 4 april verheugden Romana en Jaimy zich op het sluiten van hun geregistreerd partnerschap. Na die gebeurtenis in de ochtend, kreeg Romana in de loop van de dag last van pijn in haar buik. Toen die ook na wat rust niet verdween, namen zij en Jaimy contact op met het ziekenhuis. Na overleg leek het beter om even langs te komen voor controle bij de gynaecoloog. Een verstandig besluit, want de kleine in haar buik had het moeilijk. Om extra schade te voorkomen, werd Hardin diezelfde middag nog gehaald met een spoedkeizersnede. Dat was maar goed ook, want tijdens de keizersnede bleek dat de pijn in Romana’s buik werd veroorzaakt door een loslatende placenta. 
Een spannende dag dus, maar ondanks zijn geboorte na een zwangerschap van 34 weken en de spannende bevalling doet Hardin het ontzettend goed. Zeker als je bedenkt dat hij tekort aan zuurstof heeft gehad tijdens de bevalling. Als ik bij hem en zijn ouders een reportage kom maken is hij nog maar negen dagen oud. Toch laat de monitor geen dipjes zien, vertellen Romana en Jaimy trots. En ook komt Hardin met 1700 gram al aardig terug richting zijn geboortegewicht. Daar krijgt hij wel wat hulp bij van de sonde, want zelf drinken lukt nog niet. Maar ademsteun is gelukkig niet meer nodig.
Aan het begin van de reportage is Hardin nog wat onrustig. Niet zo vreemd, want zijn infuus voor de antibiotica zit los en moet verwijderd worden door de verpleging. Dat vindt hij niet prettig. Maar eenmaal in de armen bij Romana en Jaimy keert de rust terug en is hij heerlijk ontspannen. Prachtig om te zien.
Lieve Hardin, Romana en Jaimy: ik wens jullie heel veel geluk samen!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.