Coco

We hadden een onbezorgde zwangerschap. Er is bij de 13 weken echo wel benoemd dat de placenta aan de voorkant en voor de uitgang zou liggen en dat deze uit 2 delen (meerlobbig) bestond, maar dit was verder geen probleem. Het functioneert gewoon als één geheel en met de groei van de baarmoeder kan de placenta nog omhoog komen werd er gezegd. 

Bij de 20 weken echo werd er gezien dat de placenta inderdaad met de groei van de buik naar boven gegroeid is. Mooi dachten we, toch een normale bevalling. Toch zag de gynaecoloog nog iets anders voor de uitgang. Vasa Previa was de diagnose die we kregen. Oftewel onbeschermde foetale bloedvaten voor de uitgang. Meteen werd het plan op tafel gegooid. Opname bij week 33 in het ziekenhuis en keizersnede bij week 35. Kans op bloedverlies is aanwezig en ook hiervoor kregen we een telefoonnummer mee om te bellen als dit gaande zou zijn. 

Dit was even schakelen natuurlijk, maar verder prima. 

Precies bij 26 weken zwangerschap kwam de eerste bloeding. Het voelde alsof ik in mijn broek plaste. Dit bleek bloed te zijn. Meteen het gekregen nummer gebeld en we werden in het ziekenhuis verwacht. Na wat controles werden we doorgestuurd naar het Radboud ivm de kans op vroeggeboorte. Na een aantal dagen mochten we weer naar huis. Uiteindelijk na vele flinke bloedingen en 2 bloedtransfusies ervoor gekozen om in het Radboud te blijven tot aan week 32. Daarna overgeplaatst naar ons eigen ziekenhuis in Uden. Bij de 9e bloeding moesten ze ingrijpen. Precies om 00:05u is onze Coco geboren en daarmee heeft ze op het nippertje week 33 behaald. 

Coco had wat moeite met ademhalen. Hiervoor kreeg ze een CPAP maskertje op en werd ze aan de monitor gelegd. Verder kwam ze in een heerlijk warm huisje, de couveuse, te liggen. Via sondevoeding kreeg ze de borstvoeding binnen. Coco deed het al snel hartstikke goed. Papa en mama waren enorm trots. Na een week mochten de meeste toeters en bellen er al vanaf. 

Nu bij week 35 ligt ze heerlijk in een wiegje en krijgt ze nog sondevoeding. Inmiddels zijn we wel al aan het oefenen met drinken via de fles en aan de borst. Een klein, krachtig meisje en een super trotse papa en mama. 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.