Gijs & Tijs prematuur geboren met 35 weken, tweeling, gebroken vliezen, stuitligging, keizersnede, couveuse

Gijs & Tijs

Gijs & Tijs prematuur geboren met 35 weken, tweeling, gebroken vliezen, stuitligging, keizersnede, couveuse

 
Van de ouders:

In de nacht van 30 op 31 augustus word ik wakker van gebroken vliezen, oké dit is erg vroeg ik ben 34 weken en 6 dagen. Naar het ziekenhuis waar bevestigd werd dat het inderdaad gebroken vliezen waren. Gelukkig is alles goed met onze 2 mannetjes en ik word opgenomen. Vol in de overtuiging dat ik zeker de 37 weken ga halen (heb dit al vanaf het begin geroepen) kom ik de volgende 2 dagen door. Dinsdag avond heb ik wat buikpijn en na de ctg en echo wordt er bevestigd dat ik weeën heb. Doordat beide mannetjes in stuit liggen wisten we al dat het een keizersnede zou gaan worden, en om 01:56 uur wordt onze Gijs geboren en om 01:57 uur wordt onze Tijs geboren, precies met 35 weken zwangerschap. Beide mannen doen het meteen goed en wij zijn zo onwijs trots op deze twee die ons leventje nu op een positieve manier op zijn kop gaan zetten!

Tijs weegt bij zijn geboorte 1240 gram en Gijs 2400 gram. Gijs heeft even in een open couveuse gelegen en mocht al vrij snel in een warm waterbedje, en binnen een dag in een gewoon bed. Tijs heeft ruim 2 weken in een dichte couveuse gelegen en mocht net zoals Gijs eerst in een warm waterbedje en binnen een dag in een gewoon bed. Gijs is na een kleine week ontslagen uit het ziekenhuis en mocht net als zijn mama inroomen bij Tijs. Tijs maakte in week 3 van zijn leventje enorme grote stappen, naast het bed ook zijn flessen goed leegdrinken en binnen 2 dagen ruim 100 gram groeien. Hierdoor mochten we eerder dan verwacht naar huis.

Met heel veel geluk hebben we onze afspraak met Marina kunnen vervroegen, zodat we enorme mooie foto’s van onze beide mannetjes hebben. Wij dragen Stichting Earlybirds dan ook een enorm warm hart toe, want dit werk en wat jullie voor de ouders/gezinnen betekenen is zo enorm waardevol!

Femke & Richard, Gijs & Tijs

————————

Door de fotograaf:

Gelukkig hebben we onze afspraak in het ziekenhuis nog kunnen verzetten, want 2 dagen na de fotoreportage mochten Gijs en Tijs al met ontslag naar huis! Ze deden het dan ook erg goed tijdens de reportage en waren heel alert en erg tevreden. Ik heb jullie leren kennen als een heel vrolijk en warm gezin, waar ik met veel plezier de foto’s heb gemaakt. Ik wens jullie dan ook heel veel geluk toe samen en een hele mooie toekomst!

Veel liefs,
Marina Goorts

3 antwoorden
 1. Hennie
  Hennie zegt:

  Geweldig en inderdaad mooi wat earlybird doet het levert mooie foto’s op en wat de ouders allemaal meemaken in het nieuwe leven met de tweeling Gijs en Tijs….wens de ouders heel veel geluk liefde en gezondheid en Earlybird dank je wel voor de mooie collage.

  Beantwoorden
 2. Miranda Smidts Weenink
  Miranda Smidts Weenink zegt:

  Yeaahhhh

  Gefeliciteerd lieverds wat geweldig. Me oude buurjongen papa van een tweeling.
  Heel veel liefde en geluk toegewenst .
  Gr miranda

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.