Flint prematuur geboren met 30 weken en 3 dagen, Ropcke Zweers, gebroken vliezen, longrijping, weeenremmers, CPAP, NICU, sonde

Flint


Flint prematuur geboren met 30 weken en 3 dagen, Ropcke Zweers, gebroken vliezen, longrijping, weeenremmers, CPAP, NICU, sonde

* Zo bijzonder, ons grote wonder; liefde die voor altijd blijft.
In de storm, de zon en alles wat je tegenkomt *

Een fijne zwangerschap zonder kwaaltjes werd met 29.4 weken plotseling onderbroken door het breken van de vliezen. Gelukkig zonder vroegtijdige weeën, dus met een rustige ambulancerit werd ik naar ziekenhuis Hardenberg gebracht. Daar volgden 4 dagen bedrust, meerdere keren per dag aan de CTG en ondertussen deden de longrijpers en weeënremmers hun werk. In de vroege ochtend van zondag 28 april werd er toch wat activiteit gezien in de vorm van harde buiken. Een overplaatsing naar Isala Zwolle werd geregeld, daar is alles ingericht op vroeggeboortes voor de 32e week. De gehele dag hielden de harde buiken aan, maar er was geen aanleiding om te denken dat de bevalling al zou beginnen….. alleen hadden we ons daar toch in vergist.

In de nacht bleek dat ik weeën had die ik zelf niet als zodanig had herkend. De bevalling werd ingezet, waardoor Flint binnen 15 minuten werd geboren op 29 april om 01.47uur. Een klein mannetje die gelijk van zich liet horen en bij mama mocht liggen. Wat een enorm gaaf moment. Flint werd aangesloten op de monitor, CPAP, saturatie en infuus en naar de NICU gebracht. We hebben geen moment paniek gevoeld en hebben altijd vertrouwen in de situatie gehad. Vertrouwen in onze kleine vent, onszelf, de specialisten, artsen, zusters.. iedereen die zich zo liefdevol voor onze jongen heeft ingezet. Op dit moment verblijft Flint nog in ZH Hardenberg om groter te groeien en zelf te leren drinken.

De fotoshoot van Stichting Earlybirds zou eigenlijk in Zwolle plaatsvinden, maar omdat het zo goed ging met Flint werd hij eerder naar Hardenberg overgeplaatst. Daar kwam Regina ons opzoeken om een aantal beelden van de situatie te maken. Dat werden er een heleboel want Flint was goed wakker. We hebben prachtige foto’s ontvangen die voor ons het moment beschrijven; Puur, kwetsbaar, liefdevol.

Lieve Regina bedankt dat je voor ons dit moment in foto’s hebt weten te vangen. Wij wensen iedereen die een vroeggeboorte meemaakt veel kracht en liefde. Je zal verwonderd, vertederd, radeloos, verdrietig, dankbaar en overdonderd zijn; laat dit moment door Stichting Earlybirds vangen.

——————-

Van de fotograaf:

“when they feel your whispers of love”

Deze tekst is zeker van toepassing op stoere Flint. Ik mocht hem fotograferen in het Ropcke Zweers Ziekenhuis in Hardenberg. Een heldere kerel, die voortdurend contact zocht met zijn ouders en ook binnen 5 tellen was gerustgesteld door zijn ouders wanneer hij het allemaal ff niet zo leuk vond. Zo mooi om te zien en vast te leggen. Verder staat hij nu al net als zijn ouders positief en vrolijk in het leven. Hij bleef maar lachen.

Flint werd geboren na een zwangerschap van 30 weken. Mama Dorien was op haar werk toen de vliezen braken. Gelukkig hebben weeënremmers en longrijpmedicatie nog een aantal dagen hun werk kunnen doen, maar het geduld van Flint was op, want op 29 april werd hij geboren na een vlotte bevalling in een ontspannen sfeer. Zo fijn om te horen dat het ziekenhuispersoneel er alles aan doet om ook een vroeggeboorte een positieve fijne ervaring te laten zijn. Dit kon ook omdat Flint het vanaf het begin goed deed. Hij heeft nog wel een aantal dagen ademhalingsondersteuning gehad, maar al snel was hij stabiel genoeg om het zelf te doen. Na 12 dagen kon hij dan ook al worden overgeplaatst naar het Ropcke Zweers Ziekenhuis, lekker dichtbij huis.

Op dit moment krijgt hij via de sonde zijn voeding, maar hij oefent al enthousiast om zelf bij mama te gaan drinken. Lieve Flint, ik vond het erg gezellig bij jullie en ik wens jou en je ouders een super mooie toekomst samen toe!

Groet,
Regina

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.