Finn & Kai prematuur geboren met 32 weken en 4 dagen, tweeling, MCH, couveuse, buidelen, sonde

Finn& Kai


Finn & Kai prematuur geboren met 32 weken en 4 dagen, tweeling, MCH, couveuse, buidelen, sonde

Op donderdag 31 januari mocht ik bij Finn & Kai op bezoek in het Haaglanden Medisch Centrum, Den Haag. Altijd een speciaal bezoekje, omdat 10 jaar geleden onze eigen zoon prematuur geboren werd in dit ziekenhuis.

Papa stond bij de receptie op mij op te wachten en samen zijn we naar mama en de twee jongens gegaan. Finn lag al bij mama op de kamer en Kai lag nog op de grote zaal omdat hij het nog iets meer ondersteuning nodig had.

Finn & Kai, een eeneiige tweeling, hoe bijzonder! Dat was het ook voor papa en mama toen ze te horen kregen dat ze een tweeling verwachtten. Even staat je leven op de kop en ga je van een verloskundige praktijk naar het ziekenhuis voor de controles. Maar al snel waren papa en mama gewend aan het idee en waren de jongens meer dan welkom!

De zwangerschap verliep eigenlijk heel goed. Tijdens de laatste controle bij 32 weken was er eigenlijk nog niets aan de hand. Een paar dagen later zette de bevalling zich echter spontaan in. Met spoed werd mama van het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft naar het HMC Westeinde ziekenhuis in Den Haag vervoerd omdat er niet genoeg couveuses waren in Delft. In het Westeinde werd eerst Finn geboren en daarna Kai. Kai was in gewicht het zwaarst, maar had het ook het zwaarst. Vandaar dat hij nu ook nog steeds iets meer ondersteuning nodig heeft.

Tijdens mijn bezoekje werd door de verpleging alle ruimte geboden om uitgebreid te badderen en te buidelen. Hoe heerlijk is dat! Beide jongens mochten voor het eerst samen verzorgd worden en zelfs samen in bad! Hoe speciaal om bij zo’n intiem momentje te mogen zijn! Daarna mochten ze lekker buidelen bij zowel mama als papa en vielen de mannetjes in een heerlijke diepe roes.

Zet hem op lieve Finn & Kai. Papa en mama kunnen niet wachten om jullie mee naar huis te nemen!

Namens Stichting Earlybirds,
Rachel Viersma

——————-

Van de ouders van Finn & Kai

Donderdag 31 januari kwam Rachel Viersma van Stichting Earlybirds foto’s maken van onze lieve tweeling Finn & Kai. Het was een hele fijne en prettige fotoshoot, die heel natuurlijk ging zonder nadrukkelijk poseren. Ook de jongens waren heel ontspannen tijdens en na de fotoshoot, ondanks dat we toch redelijk wat hadden ondernomen. We zijn ongelofelijk blij met de foto’s en zijn heel erg dankbaar voor de mogelijkheid om dit moment op zo’n mooie manier vast te leggen.

Nogmaals dank aan Stichting Earlybirds, en met name aan Rachel!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.